TÜRKAV’dan Berat Kandili mesajı

TÜRKAV Çorum Şube Başkanı Fikret Aktağ, Ramazanın müjdecisi Berat Kandilinin; borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma, günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olmak olduğunu söyledi.

09 Mayıs 2017 Salı 08:14
 TÜRKAV’dan Berat Kandili mesajı


TÜRKAV Çorum Şube Başkanı Fikret Aktağ,
Ramazanın müjdecisi Berat Kandilinin; borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma, günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olmak olduğunu söyledi.

Beratın; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günü olduğunun altını çizen Aktağ, “Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür” dedi. Aktağ’ın açıklaması şöyle:

“Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan uzak kalmayı öğretir. Peygamberimiz Hz. Muhammed bir hadisinde şöyle buyurur: “Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim! Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim" (İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât", 191.)

Berat Kandilini idrak edeceğimiz bu gecede; Yüce Rabbimiz'den dua ve yakarışlarla bağışlanmayı umuyor, ellerimizi semaya açıyor; himmet, hikmet ve hidayetine muhtaç olduğumuzu ümitle haykırıyoruz. 15 gün sonra kavuşacağımız Ramazan-ı Şerife'nin müjdecisi olan Berat Kandil'i aynı zamanda af ve mağfiret çeşmesi; ihsan ve mükâfat hazinesidir. İnanıyorum ki, manevi yaraların sarılması, manevi buhranların, maneviyatta yaşanılan krizlerin tamir ve tedavisi Berat'ın eşsiz imkânlarıyla mümkündür. Bu kutsi gece vicdan muhasebesi, kalp sorgulaması için iyi bir fırsattır.

Türk-İslam alemini çevreleyen ağır meselelerin hafiflemesi, akan gözyaşlarının dinmesi, feryat, fesat ve hüzünlerin son bulması Allah'tan niyazımdır. Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması elbette en halisane beklentimdir.  Nefis terbiyesine ve kendimizi gözden geçirmeye çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Berat Kandili'nin bağışlayıcı ve affedici mana ve mesajlarıyla silkinip toparlanmamız lazımdır. Yüce dinimiz İslam'ı tamamıyla anlayıp yaşamak, Efendimiz Hz. Peygamber'in hayatını rehber alarak tavır ve davranışlarımıza yansıtmak durumundayız.

İyi bir insan, samimi bir Müslüman olmak; kötülüklere, şeytani heves ve arzulara, bozguncu ve yıkıcı emellere karşı koymak hepimizin ortak sorumluluğudur. Başta tüm ülküdaşlarımız olmak üzere Türk ve İslam aleminin beratına vesile olması temennisi ile Beraat Kandili’ni tebrik ediyor; kandilin bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.



Son Güncelleme: 09.05.2017 08:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.