Türkay Yücel, SMMMO’ya aday

Türkay Yücel, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Çorum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

27 Mayıs 2016 Cuma 11:39
Türkay Yücel, SMMMO’ya aday

Türkay Yücel, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Çorum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. 

SMMMO toplantı salonunda adaylığını açıklayan Türkay Yücel, amaçlarının meslektaşlarının yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu belirtti.

Mesleğin çözüm bekleyen sorunları olduğunu da söyleyen Yücel , açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Amacımız meslektaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, mesleki hak ve menfaatlerini korumak, meslek mensuplarının toplumdaki saygınlıklarını artırmak, meslek mensupları arasında haksız rekabeti önlemek, meslek etiği ve ahlaki kurallara uyulmasını sağlamak, meslektaşlar arasında dayanışmayı ve yardımlaşmayı sağlamaktır.

İstanbul üniversitesi tarafından 2015 yılında 32 ilde 2500 kişi arasında yapılan ve TÜBİTAK kurumunun da destek verdiği mesleklerin itibar sıralaması adlı anket çalışmasında mimarlık 10. sırada, eczacılık 11. sırada, avukatlık 16. sırada, itfaiyeci 26. sırada, veteriner 27. İmam 28. sırada yer alırken biz maalesef 34. sırada yer bulabilmişiz.

Bu sıralama halkımızın gözündeki yerimizi göstermektedir bu sıralamayı değiştirmek bizim elimizdedir. Eğitimlerimiz, sosyal aktivitelerimiz, diğer tüm kamu ve sivil toplum kuruluşları ile yapacağımız çalışmalardaki birlik ve beraberliğimiz ile bizim yerimizin bu olmadığını göstermek zorundayız.”

 


Son Güncelleme: 27.05.2016 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.