Türkiye'de bu kongreye ilk Çorum katıldı

Çorum Belediyesi Türkiye'de bir ilki yaparak bilimsel çalışma ile kongreye katıldı.

11 Kasım 2017 Cumartesi 22:28
Türkiye'de bu kongreye ilk Çorum katıldı

Çorum Belediyesi, 23-25 Ekim 2017 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresi’ne (USCEK 2017) katıldı.

USCEK 2017’ye Çorum Belediyesinin ileri teknoloji ve teknikler kullanarak yaptığı çalışmaları anlatmak amacıyla Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Zübeyir Tuncel ile birlikte teknik personel katıldı.

Her alanda kaliteli hizmet üreten bir belediye olduklarını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorum Belediyesi’nin yeniliklere açık, araştırma yapan ve bilimsel çalışmaları yakından takip ettiğini belirtti. Belediyenin çok önemli çalışmalara imza atmalarının yanında bu çalışmaların duyurulması için her fırsatı değerlendirmeye gayret ettiklerini belirten Zahir, “Çorum Belediyesi olarak 23-25 Ekim 2017 tarihinde Adana’da gerçekleştirilen Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresi’ne (USCEK-2017) iki bilimsel poster bildirisi ile katıldık. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmaları uluslararası alanda tanıtma fırsatı bulduk ve kongreye katılan yerli, yabancı katılımcılara Çorum’da yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptık” dedi.

Çorum’da içme suyuna yönelik günlük olarak uygulanan mikrobiyolojik ve fizikokimyasal su analizlerinin, USCEK’e katılan çevre ve sağlık alanında uzman hocalarla paylaşıldığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorum Belediyesi personellerinin yapmış olduğu değerlendirme sonuçlarının dünyada bir ilk olarak kongrede sunulan bilimsel bildirilerle beraber uluslararası dergide yayınlanacağını söyledi.

Kongreye katılan cevre ve sağlık konusu uzmanları ilk defa Türkiye’de bir belediyenin bu alanda bilimsel çalışma ile bir kongreye katıldığını ifade ederek Çorum Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle takdir etti.

Son Güncelleme: 11.11.2017 22:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.