Türkiye Eren için ayağa kalktı

15 yaşında şehit olan Eren Bülbül anıldı

14 Ağustos 2017 Pazartesi 09:42
Türkiye Eren için ayağa kalktı

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da 15 yaşında şehit olan Eren Bülbül için düzenlenen anma etkinliğinde bir basın açıklaması yapan Kent Konseyi Gençlik Merkezi Başkanı Furkan Mazman, şehitliğin önemine değinerek; ‘Sen artık çağımızın Onbeşlisisin’ dedi.

Türkiye, 15 yaşındaki Trabzonlu kahraman şehidine ağladı. Maçka'da güvenlik görevlilerine yardım etmeye çalışırken şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül için Çorum’da da Kent Konseyi Gençlik Merkezi tarafından teröre tepki etkinliği düzenlendi.

Hürriyet Meydanı PTT binası önünde gerçekleştirilen teröre tepki etkinliğine Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kent Konseyi Gençlik Merkezi üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte üzerinde Eren Bülbül'ün fotoğrafının ve ’İyi ki varsın Eren’ yazılı pankart açıldı. Daha sonra 12 yaşında ki Hafız Muhammet Yaşar Kur’an-ı Kerim okudu. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından 15 yaşında ki şehit Eren Bülbül ve tüm şehitlerimiz için dua edildi.


Duanın ardından basın açıklamasına geçildi. Toplanan grup adına bir basın açıklaması yapan Kent Konseyi Gençlik Merkezi Başkanı Furkan Mazman;  “Vatanı ve bayrağı hedef alanlara Ömer Halisdemir gibi, Fethi Sekin gibi kahramanlık nedir, gösterdiğin için sana minnettarız.” dedi.

15 yaşında bir gencin teröristlerce şehit edilmesinin tüm yurdu olduğu gibi Çorum’u da yasa boğduğunu belirten Mazman, Maçka’da ki olayın Türk milleti askeriyle, siviliyle bir bütün olduğunu gösterdiğini ifade etti.

‘Teröre karşı korkmadan, taviz vermeden, birlikte ve kararlı mücadele olmazsa olmazdır.’ diyen Mazman,  Eren’in teröristlere karşı korkmadan tavır aldığını ve askerlere yol gösterdiğini söyledi.


Eren Bülbül’ün polise, Mehmetçiğe taş atarken değil güvenlik güçlerine yol gösterirken Şehit olduğunu dile getiren Mazman,”Karadeniz’de kimseden yardım alma şansı olmadığı halde sırf terör karanlığını daha geniş bir alana yaymak amacıyla vur kaç yapan PKK örgütü ne kadar vahşi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Geçmişte beşikteki bebelere kurşun sıkan bir eşkıya çetesinin 15 yaşındaki bir çocuğa ateş etmesi kimseyi şaşırtmamıştır” dedi.


‘KALLEŞLER LEŞ OLANA KADAR NÖBETTEYİZ’


Ülkenin iç ve dış düşmanlar tarafından bir terör ve kaos ortamına alınmaya çalışıldığını belirten Mazman; “FETÖ teröristlerini darbe yaptırarak bölünmeye ve bertaraf etmeye çalıştıkları bu devleti bugün PKK PYD ile DHKP-C ile DAEŞ ile tehdit ediyorlar. Ama hiçbir amaçlarına ulaşamıyorlar. Devletimiz sahipsiz değildir, devletin sahibi millettir. Devletin varlığına, milletin birliğine yönelik bir tehdit ortaya çıktığında bunu savuşturmak sadece askerin polisin değil, bütün milletin görevidir. Maçka’da ki bu olay göstermiştir ki Türk milleti askeriyle, siviliyle bir bütündür. Teröre karşı korkmadan, taviz vermeden, birlikte ve kararlı mücadele olmazsa olmazdır. 15 yaşına rağmen teröristlere karşı korkmadan tavır alan ve askerimize yol gösteren Yiğit Kardeşim; 
Bu topraklarda yaşamanın onurlu duruşunu en güzel bir şekilde gösterdiğin için sana minnettarız. Küçücük bedeninde taşıdığın aslan yürek için sana minnettarız. Vatanı ve bayrağı hedef alanlara Ömer Halisdemir gibi, Fethi Sekin gibi kahramanlık nedir, gösterdiğin için sana minnettarız. Yazın bu sıcak tatil atmosferinde ruhumuzun gevşeyen yanlarına esaslı dokunuşun için sana minnettarız. Teröre doğrudan ve dolaylı olarak destek verenler bilmelidir ki hiçbir ihanet karşılıksız kalmayacaktır. Terörün ve ihanetin bu topraklarda amacına ulaşması mümkün değildir. Onlara eninde sonunda kalacak olan sadece hainlik ve uşaklık yaftasıdır. Unutmasınlar ki “kalleşler leş olana kadar milletçe nöbetteyiz” diye konuştu

‘YAZDIKLARIN İÇİMİZİ SIZLATTI’


Eren’in sosyal medya hesabından yazdığı ‘Biri de çıkıp İyi ki varsı Eren demiyo’ yazısını Çorumlu gençlerin içini sızlattığını belirten Mazman; “Sitemini ve kahramanlığına karşılık vermek için toplandık. İyi ki varsın, İyi ki aynı topraklarda aynı bayrağın altında aynı duyguları paylaşmışsınız. Aziz hatıranın emaneti başımızın üstündedir. Bugün dünyadakilerin ne dediği önemli değil senin için; çünkü artık şehadet şerbetini içerek cennettekilerin misafiri oldun. Şehitliği ne kadar yüce bir makam olduğunu en iyi şehitler bilir. 15 yaşında bu makama eriştin, makamın kutlu olsun. Sen artık çağımızın Onbeşlisisin. Mümin ve vatansever gençliğin meşalesisin. Ömer Halisdemir’e gıpta etmişsin bir paylaşımında ve şu dizeleri yazmışsın: Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor peygamber, ezan dinmesin diye, bayrak inmesin diye mücadele ederken doğum gününde seninle birlikte toprağa düşen Şehit Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik’e ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanınız cennet olsun, aziz milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.


www.corumhakimiyet.net


Son Güncelleme: 14.08.2017 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EĞİTİMCİ 2017-08-14 12:25:13

mekanin cennet olsun küçük şehidim.. yakinlarina sabirlar diliyorum..

banner165