'Türkiye'de 92 bin avukat var'

Çorum Barosu "Vergi Uyuşmazlıklarından Kaynaklanan Davalar" konulu seminer düzenledi.

31 Ocak 2016 Pazar 22:37
'Türkiye'de 92 bin avukat var'

Çorum Barosu "Vergi Uyuşmazlıklarından Kaynaklanan Davalar" konulu seminer düzenledi.

Baro Konferans Salonunda cumartesi günü yapılan seminere konuşmacı olarak Türkiye Barolar Birliği Vergi Hukuku Kurulu Başkanı Av. Hasan Oral ve TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. İbrahim Nihat Bayar katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Çorum Baro Başkanı Altan Akpınar,  Türkiye'de çok fazla hukuk fakültesi olduğunu belirterek,  bu fakültelerde şu an 50 bin öğrencinin eğitimi gördüğünü ve bunlarında 4 yıl sonra mezun olacaklarını söyledi.

Türkiye'de 92 bin avukat bulunduğunu ve sayınında hergeçen gün arttığını kaydeden Akpınar, "Avukat sayısı artarken iş alanları ise aynı oranda artmıyor. Zorunlu müdafilik yüzünden vekaletli iş alamıyoruz.  Zorunlu müdafiliklerden ücret alıyoruz ama bu ücret avukatlık ücret tarifesinin de altındadır. Yıllarca yapılan yanlış uygulamalar avukatların iş alanlarını daralttı" dedi.

Türkiye'de vergi uyuşmazlıkları ile ilgili konulardan sadece yüzde 10'unun dava konusu olduğunu kaydeden Akpınar, bu davalardan se yüzde 10'unun avukatlara gittiğini aktardı.

Çorum'a Vergi Mahkemesi de kurulmuşken böyle bir seminer düzenlemeye karar verdiklerini de belirtti. 

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. İbrahim Nihat Bayar, "Üniversiteler de herşeyi öğretiyoruz ama Vergi Hukukunu istenildiği kadar öğretemiyoruz. Aslında mevzuat çok karışık değil ama bu alanla ilgilenmiyoruz. Bize de yüksek lisansa başlarken Vergi Hukuku  çok karışık sakın girmeyin dediler ama ilgilenmeye başlayınca öyle olmadığını gördüm. Çok iyi muhasebe bilmek gerekmediğini gördüm. İdari uyuşmazlıklarda ne kadar başarılıysak Vergi uyuşmazlıklarında da o kadar başarılıyız" şeklinde kaydetti.

Avukatların mesleki alanlarda pek çok eksikliği olduğunu dile getiren Bayar,  ama bu eksikliklerin de telafi edilebileceğini ifade etti.


Son Güncelleme: 01.02.2016 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.