Türkiye’de bir ilk Çorum’da gerçekleştirildi

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Temel ve İleri Bronskopi Bölge Toplantısı’nda, simülasyon cihazı eşliğinde uygulama gerçekleştirildi.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 21:01
Türkiye’de bir ilk Çorum’da gerçekleştirildi

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Temel ve İleri Bronskopi Bölge Toplantısı’nda, simülasyon cihazı eşliğinde uygulama gerçekleştirildi.

Her biri kendi alanında önemli kariyer sahibi 41 öğretim üyesinin katıldığı toplantı, Çorum’da en üst düzeyde yapılan Göğüs Hastalıkları toplantısı olma özelliğini taşırken, yeni teknoloji ürünü cihazlar, Türkiye genelinde ilk kez Çorum’da denendi.

Anitta Otel’de gerçekleştirilen toplantının yöneticiliğini Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Erçen Diken ve Doç. Dr. Mehmet Akif Özgül yaptı.

Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD)'nin 'Temel ve İleri Bronkoskopi Toplantısı' 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü Çorum Anitta Otel'de  41 kişilik büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya'nın da sunumunu gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye'de bir ilk de gerçekleştirildi. İlk kez bir bölgesel toplantıda kullanılan simülasyon cihazı ile Çorum'da katılımcılara uygulamalı Endobronşiyal USG (EBUS) ile ileri bronkoskopi eğitimi almaları sağlandı.

İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Mehmet Akif Özgül, Ankara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Aydın Çiledağ, Erciyes Üniversitesi'nden Doç. Dr. Nuri Tutar, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ersin Günay, Çorum Hitit Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Özlem Erçen Diken ve Yrd. Doç. Dr. Sertaç Arslan'ın sunumlarını gerçekleştirmesinin ardından katılımcılar simülasyon cihazı ile bronkoskopi eğitimi aldı. Ayrıca maket üzerinde bronkoskopi ve EBUS ile akciğerden örnek alma pratiğini gerçekleştirildi.

Toplantıya Muğla, Kırıkkale, Kayseri, İstanbul, Samsun, Amasya, Ankara gibi Türkiye'nin birçok şehrinden Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi uzmanları katıldı ve pratik uygulama eğitimi alma şansını yakaladı.

Toplantı yöneticiliğini yapan, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Erçen Diken açılış konuşmasında; başta ASYOD Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü,  ASYOD Genel Sekreteri Prof. Dr. Akın Kaya olmak üzere tüm konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür ederek Çorum'da bu kursu gerçekleştiriyor olmanın mutluluk ve gururunu yaşadığını belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Özlem Erçen Diken, EBUS ile bronkoskopinin akciğer kanseri erken tanısında ve tüberküloz, sarkoidoz gibi diğer hastalıkların tanısının konulmasında önemli bir yeri olduğunu belirtti. EBUS cihazının Haziran 2016 itibarı ile Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Yrd. Doç. Dr. Özlem Erçen Diken ve Yrd. Doç. Dr. Sertaç Arslan tarafından uygulanmaya başlanacağını belirterek, Çorum'da bu yeniliğin Çorum halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Son Güncelleme: 30.05.2016 21:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adınız Soyadınız 2016-05-31 13:20:18

çorum çok şanlı bir ildir...özelikle sağlıkçı kadroları ..özeli̇kle hi̇ti̇t üni̇versi̇tesi̇ doktorlari,hepsi̇ hari̇ka ve i̇deali̇st i̇nsanlar, 2 tanesi̇ oğlum ve kizim. onlarla gurur duyuyorum...

banner165