Türkiye’de ilk defa millet darbeyi engelledi

Kent Konseyi tarafından ‘Yeni Anayasa Yeni Türkiye’ konulu konferans gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, “15 Temmuz’dan sonra Türkiye hızlı bir dönüşüm yaşadı. 15 Temmuz’da yaşanan bu zor anlar dönüşüm için inanılmaz güç verdi” dedi.

20 Ocak 2017 Cuma 09:46
Türkiye’de ilk defa millet darbeyi engelledi

Kent Konseyi tarafından ‘Yeni Anayasa Yeni Türkiye’ konulu konferans gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, “15 Temmuz’dan sonra Türkiye hızlı bir dönüşüm yaşadı. 15 Temmuz’da yaşanan bu zor anlar dönüşüm için inanılmaz güç verdi” dedi.


Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve çok sayıda davetli katıldı.


82 anayasasının 19. kez değiştiğini belirten Özlem, “ 82 anayasasının 70 küsür maddesi zaten değişti. Ona rağmen bu anayasadan hale şikâyetçiyiz. Gönül ister ki sıfır bir anayasa yapalım. Bu en doğrusu” diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 yıl öncesinden başkanlık sistemini Türkiye için en ideal bir sistem olarak gördüğünü de ifade eden Zengin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


‘TEK ADAMLIK BİZİM HAYAT FELSEFEMİZE TERS’


“Anayasa çalışmaları içerisinde o kadar çok tek adamlıktan konuşuluyor ki bu bizim hayat felsefemize ters bir şey. Bizim adabımızda edebimizde ‘ben’ demek bile nefse aykırıdır. Hayata ‘biz’ diye bakan insanlarız. Bu anayasa meselesi de ‘biz’ in karşılığı.


2012 yılında bütün siyasi partiler kendi anayasa öngörülerini hayata geçirdiler ve meclise sundular. Bugün ki yaptığımız çalışma AK Parti açısından bakacak olursak 2012’deki çalışmanın daha gelişmiş hali diyebiliriz. O günde AK Parti başkanlık sisteminden yanaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 yıl öncesinden başkanlık sistemini Türkiye için ideal görüyordu. Bu sistemi Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel’de istiyordu. Başkanlık sisteminde seçilmiş bir parlamento var bir tarafta ise seçimle gelmiş başkan. Millet sandığa gittiği zaman hem parlamentoyu seçiyor hem de başkanı seçiyor.”

‘İLK DEFA MİLLET DARBEYİ ENGELLEDİ’


Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Zengin, 15 Temmuz sürecinden sonra Türkiye’nin hızlı bir dönüşüm yaşadığını vurgulayarak şöyle dedi:


“Ben hayatımda böyle bir gece görmedim. Cumhurbaşkanımızın ‘sokağa çıkın’ demesini beklemeden insanlar sokağa çıkmıştı. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye yapılması çok zor şeyleri yaptı. Türkiye’de ilk defa millet darbeyi engelledi. Bu tarihten sonra şu görüldü. Türkiye’deki insanlar demokrasiden yana.  15 Temmuz’dan sonra Türkiye hızlı bir dönüşüm yaşadı. 15 Temmuz’da yaşanan bu zor anlar dönüşüm için  inanılmaz güç verdi. Türkiye de ‘bu topluluk ayrıştı, bölündü’ diye ifadeler kullanılıyordu. Hiçbir zaman buna inanmadım. 15 Temmuz gecesi bölünmüş bir millet olmadığımızı da gösterdik.”


Kaynak: www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 20.01.2017 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.