'Türkiye'nin Çok Ciddi Milli Muhalefete İhtiyacı Var'

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kanal B televizyonunda Uğraş Bingöl ile Günün içinden programına konuk olarak Türkiye’nin Dış Siyasetinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

18 Şubat 2016 Perşembe 09:40
'Türkiye'nin Çok Ciddi Milli Muhalefete İhtiyacı Var'

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kanal B televizyonunda Uğraş Bingöl ile Günün içinden programına konuk olarak Türkiye’nin Dış Siyasetinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Yapılan açıklamaya göre, Suriye’de yaşanan iç savaş, Halep’in Rus uçakları tarafından bombalanması, PYD mevzilerinin bombalanması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Uslu, “Türkiye çevresinde olup bitenlere karşı bigâne kalmıyor. Suriye’de üç yıldır bir katliam yaşanıyor. Esed bu katliamları sürdürürken şimdi de Rusya devreye girdi. 3 yıl önce Türkiye’nin tezi kara harekâtının yapılmasıydı. Bugün Dünya’da birçok ülke bu teze yeni yaklaşmış durumda. Bu bölgede enerji yatakları ile ilgili bir hesaplar var. Nüfuz alanları ile ilgili bir politika var. Ne yazık ki bütün bunlar Türkiye’nin ulusal çıkarlarını zedeleyecek gelişmelerdir.  Duyarlı bir Dış Politikamız var. Hükümetimiz bir taraftan diplomasi çalışmalarını sürdürürken bir taraftan da askeri anlamda savunma hakkını kullanmaktadır. Dünya Rusya’nın buradaki yayılmacı politikasına Ukrayna’da olduğu gibi sessiz kalmaması gerekiyor. Rusya’nın yayılmacılığı karşısında biz sessiz kalmayacağız. Hemen yanı başımızda olan gelişmelere ilgisiz kalmıyoruz” dedi. 

Uslu canlı yayında muhalefeti de eleştirerek, “Düne kadar “Bağımsız Türkiye” diye slogan atanların bugün Esed’in yanında yer alması ya da Türkiye’yi suçlayan bir pozisyon takınmış olmaları doğru değildir. Sayın Baykal’da konuşmasında hem CHP yönetimini eleştirmiştir hem de Ulusal diplomasi perspektifinden bakarak olayları değerlendirmiştir. Bugün görüyoruz ki PYD’de, YPG’de, Kandil’den talimat almaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi gibi “Ulusalcılığı” ilke edinmiş bir partinin de HDP çizgisine gelmiş olması son derece düşündürücüdür.  PYD ve YPG’nin Rusya’ya taşeronluk yaptığını herkes bilmektedir”

Dünya’da enerji ve nüfuz savaşının hızla devam ettiğini belirten Uslu, Türkiye savaşa çekilmeye çalışılıyor. Israrla meşru ve nefsi müdafaa hattında kalıyor olmamız 3 yıldır savaşa girmeme konusundaki direncimiz doğru anlaşılmıyor. Türkiye hem ulusal çıkarlarımızı korumada hem de savaşa girmeme konusunda son derece dikkatli ve duyarlı, tutarlı bir tavır içerisindedir” dedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a partisinden gelen eleştirilere yönelik Uslu, “Bu kadar Özgürlükten, fikir hürriyetinden bahseden bir partinin kendileri gibi düşünmüyor, şablonlarına uymuyor diye eski Genel Başkanlarını eleştirmeleri doğru ve tutarlı bir yaklaşım değildir” dedi.

CHP ve HDP’nin aynı düşündüğünü belirten Uslu, “ HDP’ye bakıyorsunuz Kandil’i, YPG’yi, PKK’yı, PYD’yi, Rusya’yı bir kez olsun eleştiren bir açıklaması yok. Hep ölende mi suç? Hiç öldürenin hiç mi suçu yok mu? Burada insanlık katliamı yapılıyor. Vicdan muhasebesi yapılmalıdır. Burada Türkiye’nin âli çıkarları siyasi partilerin gündelik hesaplarından, heveslerinden daha önemli ve öncelikli midir? Diye bakmak gerekiyor.  Ama maalesef böyle olamıyor. Bundan dolayı da Türkiye’nin çok ciddi bir Milli Muhalefete ihtiyacı var. Şuanda muhalefet boşluğu apaçık ortada duruyor. Kimin yaptığına bakarak her şeye muhalefet etme anlayışı bana göre çağdışı anlayıştır. Bir şeye “Hayır” diyorsanız ne için Hayır dediğinizi gerekçeleri ile açıklamak zorundasınız. Bakıyorsunuz Kılıçdaroğlu’nun beyanları kendi kendisi ile çelişiyor.  Bir taraftan Ak Partiyi suçlayan Sayın Kılıçdaroğlu, öbür taraftan savaş olması halinde İran’ın yanında yer alacağım diyenlere, Esed ile el sıkışıp yan yana fotoğraf çektirenlere ya da terörle aramıza şiddet koyduk dediği halde teröre yakın ve yandaş duranlara karşı herhangi bir işlem yapmaması bilakis onları görmezden gelmesi çok ciddi bir tutarsızlıktır. Milli Şuur eksikliği olduğu kanaatindeyim” dedi.

Son Güncelleme: 18.02.2016 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.