Türkiye’nin en iyi İlahiyat Fakültesi

Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DÜS) 2017 Raporu açıklandı.

21 Mart 2017 Salı 08:44
Türkiye’nin en iyi İlahiyat Fakültesi

Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DÜS) 2017 Raporu açıklandı.

Akademik performanslarına göre Türkiye’nin en iyi İlahiyat Fakülteleri’nin sıralandığı listede, Hitit Üniversitesi (HİTÜ) İlahiyat Fakültesi geçen yıl olduğu gibi yine birinci oldu. HİTÜ İlahiyat Fakültesi, 55-59,9 puan ortalamasıyla 46 İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi arasında birinci sırada yer aldı.

1993 yılında Gazi Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan, 2006 yılından bu yana ise Hitit Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çorum İlahiyat Fakültesi, akademik alandaki başarısıyla dikkat çekti. Elde edilen başarı, İlahiyat’ta görev yapan akademisyenlerce de sevinçle karşılandı.

AKADEMİK TEŞVİK PUANLARI DİKKATE ALINDI


Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın ve patent gibi faaliyetlerini desteklemek amacıyla uygulanan akademik teşviklerde, geçen yılın performansına göre İlahiyat Fakülteleri arasında ilk sırayı HİTÜ İlahiyat Fakültesi aldı.


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Yücel ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Karadağ'ın hazırladığı "Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması Raporu" (DUS 2017) açıklandı.


YÖK tarafından yayımlanan ve öğretim elamanlarının akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan projelerinin puanlarına göre fakülte ve akademisyenlerin başarılarının ele alındığı raporda akademisyenlerin 2016 yılı performanslarına göre aldığı akademik teşvikler mercek altına alındı. 
DÜS’ün temel amacının devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanlarını temel alarak sıralamak olduğu belirtilirken açıklanan raporda Hitit Üniversitesi ile ilgili verilere de yer verildi.

www.corumhakimiyet.net


Son Güncelleme: 21.03.2017 22:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165