‘Türkiye’nin ilerleme hamlesine darbe vuruldu’

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) 28 Şubat post-modern darbesinin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

28 Şubat 2016 Pazar 14:18
‘Türkiye’nin ilerleme hamlesine darbe vuruldu’

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) 28 Şubat post-modern darbesinin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Bugün  PTT Merkez binasında önünde gerçekleşen basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatcı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım ve partililer katıldı.
28 ŞUBAT, TÜRKİYE’NİN İLERLEME HAMLESİNE DARBE VURDU’

28 Şubat'ın bir demokrasi faciasının yıldönümü olduğunu dile getiren ve bugünün demokrasi tarihimize kara bir leke, demokrasinin rafa kaldırıldığı, katledildiği bir dönem olarak hafızalara kazındığını dile getiren  AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, "28 Şubat müdahalesi ülke tarihinin unutulmaz olaylarından bir tanesi olmuş ve tarihimize post-modern darbe olarak geçmiştir. Bu müdahale sadece siyaseti, sadece seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak değil, vatandaşımıza, memurlara, iş dünyasına, öğrencilere yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacaktır. 28 Şubat'ta farklı yöntemler izlenmiştir ama öncekilerde olduğu gibi bizzat millet hedef alınmıştır. Seçimle gelen, yasalar çerçevesinde görev üstlenmiş bir hükümet killi senaryolar ve tertipler marifetiyle görevden uzaklaştırılmış siyaset vesayet altına alınmak istenmiştir. Bu ülkeye ağır bedeller ödetmiş, ağır faturalar yüklemiş, Türkiye'nin kalkınma ivmesini yavaşlatmış ilerleme hamlesine ağır darbe vurmuştur.


28 Şubat’ta zulmü reva görenlerle, 27 Mayıs’ta Adnan Menderes’in ipini çekenlerle, bugün Sur ve Cizre’de o çocuklara çukurlara bombayı koyduranların arasında zerre miktarı fark yoktur, hepsi aynı odakların insanlarıdır ve aynı şer çevrelerinin insanlarıdır.


‘TÜRKİYE, YENİ ANAYASA İLE SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEK’

Biz AK Parti olarak bir daha kimse darbelere teşebbüs etmesin, ülkeye ağır faturalar ödetmesin diye yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sistemi diyoruz. Türkiye demokrasisi yeni, sivil ve çağdaş bir anayasa ile sorunların üstesinden gelecektir.”


Konuşmanın ardından partililer AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından açılan 28 Şubat dönemine ait gazete küpürlerinin olduğu sergiyi ziyaret etti.

Son Güncelleme: 28.07.2018 01:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165