'Türkiye'nin İsrail ile dostluğu pekişti'

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz,gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.İsrail’in Brüksel’deki NATO karargahında temsilcilik açma talebine olumlu yanıt vererek İsrail ile dostluğu pekiştiren Türkiye hükümetinin bu tavrının iki anlama geldiğini belirten Sakınmaz,

06 Mayıs 2016 Cuma 09:55
'Türkiye'nin İsrail ile dostluğu pekişti'

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz,gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


İsrail’in Brüksel’deki NATO karargahında temsilcilik açma talebine olumlu yanıt vererek İsrail ile dostluğu pekiştiren Türkiye hükümetinin bu tavrının  iki anlama geldiğini belirten Sakınmaz,

“Birincisi, Tel Aviv’le normalleşme görüşmeleri yürüten Ankara, İsrail’e karşı vetosunu böylece kaldırmış oldu.İkincisi de, bu karar, İsrail’in NATO üyeliğinin önünü açmış oldu .Bunu yapan İsrail aşığı Türkiye hükümetini de Allah havale ediyoruz.”dedi.

Sakınmaz, açıklamasına şöyle devam etti;

“Neticede biz biliyoruz ki  NATO  emperyalizm’in kurucusudur. Emperyalizm de Siyonizm’dir. Büyük İsrail’i kurmak için yola çıkmış bir anlayışın adıdır. NATO’da bunlara müsaade etmektedir. Şu anda da terörle mücadele adı altında İslama karşı büyük İsrail’i kurma mücadelesi vermektedir. Hedeflediği toplumun emrinde olan bir örgütün karargâhında itibar ettiği, gözettiği ve kendisi için patron sahibi kimselere oda açmasından daha doğal bir şey olamaz.  Biz çok şaşırmadık. Burada hayret edilecek taraf, Osmanlı’nın mirasçısı Türkiye’nin, bölünmesi için faaliyet gösteren, bunu da hiçbir zaman gizlemeyen bir anlayışın işini kolaylaştıracak bir tutum sergiliyor olmalarıdır.Türkiye Veto’yu kaldırmasaydı bu karar da alınmazdı. Avrupa Birliği’nin ‘biz İsrail olamadan yapamayız, İsrail bizim dostumuzdur’ diyen bir anlayışın yapmış olduğu bu hareket kendi karakterlerini ortaya koymak bakımından ibretliktir.


Yine ne gariptir ki Türkiye ile İsrail’in dostluk adımları sıkı sıkıya devam ediyor. İsrail ile ilgili en önemli adımlar nedense hep Türkiye’den geliyor. İsrail’i ilk tanıyan ülke Türkiye. Türkiye’nin muhafazakâr iktidarı zamanında ilk kez başbakanlık düzeyinde İsrail’e gidildi. İlk kez aynı dönemde bir İsrail Başbakanı TBMM’de milletvekillerimize hitap etti. İsrail’in UNESCO’ya alınışı Türkiye’nin onayı ile oldu. Türkiye’nin onayı ile İsrail’in NATO’ya alınışı onaylandı. Türkiye Batı ülkelerinden sonra İsrail’in en büyük destekçisi konumunda ne yazık ki.. Şimdi sesleniyoruz


Ey muhafazakâr AKP hükümeti hani artık İsrail diye bir devletin gücünden söz edilmeyecekti, Türkiye bölgenin en etkili ülkesi olacaktı, Türkiye iki saat içinde Şam’a gidip Cuma namazı eda edecek ardından da şeriat devleti kuracaktı? Hani Türkiye dünyanın birinci sınıf ülkeleriyle aynı safta olacaktı, üçüncü dünya ülkelerinin safında yer almayacaktı?

Önceden olsa muhafazakârlar ve sivil toplum örgütleri şimdiye kadar İsrail ile yapılan bütün anlaşma ve görüşmelerde haklı olarak kıyameti kopartır yeri göğü inletirdi. İsrail’i ilk tanıyan devlet Türkiye’nin eski yöneticilerine yerin dibine batırırdı. Şimdi İsrail ile bütün anlaşmaları yapan muhafazakârlar sus pus olmuşlar  hatta bırakın sus pus olmayı İsrail ile yapılan anlaşmaların faziletlerini birbirlerine sayıp döküyorlar.Eğer başka siyasal partiler iktidarda olmuş olsalardı ve şu son yıllarda yapılan antlaşmaları yapsalardı  yer gök inletilirdi.

Biliyoruz Saadet Partisi olarak bunları dillendirince müthiş bir rahatsızlık duyuyorsunuz. Ama bu rahatsızlığınız İsrail’in NATO üyeliğinin ellerinizle onaylanmış olması gerçeğini değiştirmiyor. Unutmayın gerçek olan şudur ki sayenizde İsrail bölgede iyice rahatlıyor ve Filistin de zulmü artırıyor.”

Son Güncelleme: 06.05.2016 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.