‘Türkiye'nin ve dünyanın gidişatını iyi okumalıyız’

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Düşünce Seminerlerinde Eğitimci- Avukat Ömer Kılıç'ı ağırladı. Ömer Kılıç 'Darbeler Tarihi ve Darbe Düzeninin Sonu' konusunu anlattı.

05 Nisan 2017 Çarşamba 11:00
 ‘Türkiye'nin ve dünyanın gidişatını iyi okumalıyız’


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Düşünce Seminerlerinde Eğitimci- Avukat Ömer Kılıç'ı ağırladı. Ömer Kılıç 'Darbeler Tarihi ve Darbe Düzeninin Sonu' konusunu anlattı.




Darbelerin ülkemize çok pahalıya mal olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Ömer Kılıç, 'artık darbecilerin arkasında duran devletler kendilerini saklamaya gerek duymuyorlar. Maskeleri düştü. Yıllardır ümmetin umudu olan Türkiye'yi darbelerle terbiye etmeye çalışan yabancı güçler, son zamanlarda tekrar şahlanışa kalkan ülkemizin başına çorap örmeye devam ediyorlar. Fakat bu millet 15 Temmuz'da artık onların esiri olmayacağını ve darbelere karşı duracağını bütün dünyaya göstermiştir.' diye konuştu.




Oldukça zengin bir darbeler tarihine sahip milletin mensuplarıyız diye konuşmasına devam eden Ömer Kılıç, ' Bu nedenle şundan adımız kadar eminiz ki, darbe yapmaya niyetlenenler ilk iş olarak, yapılacak darbenin dış ayağını oluştururlar. Zira çok iyi bilirler ki, bizim gibi daha düne kadar bağımsızlığı sözden öteye geçmeyen ülkelerde o dış destek olmadan darbe marbe olmaz. Dış destek de herkesin bildiği gibi başta ABD olmak üzere batıdır.




Hatırlayalım 17-25 Aralık sürecini. Kendileri hırsızlığın her türünü işlerken darbeye uygun zemin oluşturmak için, mevcut iktidarın gırtlağına kadar yolsuzluk, hırsızlık içine yuvarlandığını yazıp çizebildiler. Bu kadar yalan dolanı, hakaret ve tehditleri medya organlarında rahatça yazabilirken, Tayyip Erdoğan’a firavun, nemrut, yezid diyerek dünyaya, milletin bu diktatörün elinden neler çektiğini anlatabilmek için çok çaba sarf ettiler. Şimdi kalkmış yapılan gözaltı ve tutuklamaları zulüm, eşi görülmedik bir cadı avı diye yutturmaya çalışıyorlar.' diye belirtti.



Artık mızrak çuvala sığmıyor diyen Ömer Kılıç, referandum sürecine de değinerek ' referandum ülkemizde yapılacakken Almanya'ya, Hollanda'ya, ABD'ye ve diğer batı ülkelerine ne oluyor da bütün mesailerini bırakıp Türkiye'de yapılacak referandum için hayır kampanyasına başladılar. Ve Türkiye'nin zor durumda kalması için mücadele ediyorlar. Bunun iyi okunması lazım ve buna göre hareket edilmesi gerekiyor. Ufak tefek rahatsızlıkları bahane ederek ümmetin umudu haline gelen Türkiye'yi yolundan çevirmenin de vebali büyük olur.' diye konuşmasını bitirdi.



Daha sonra katılımcıların da soru cevap şeklinde konuşmaya katıldığı program Türkiye'nin büyük devlet olarak tarih sahnesine çıkmasının önlenemeyeceği görüşleriyle son buldu.


Son Güncelleme: 05.04.2017 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.