Türkmenler evlatlarını Hitit’te okutmak istiyor

Türkmenler Paneli'ne katılmak üzere Çorum'a gelerek, panel öncesi bir dizi ziyaretlerde bulunan...

16 Mayıs 2015 Cumartesi 17:31
 Türkmenler evlatlarını Hitit’te okutmak istiyor


Türkmenler Paneli'ne katılmak üzere Çorum'a gelerek, panel öncesi bir dizi ziyaretlerde bulunan Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ve Suriye Türkmen Cephesi Başkanı Abdulkerim Aga, Suriye Türkmen Cephesi Generali Fayez Amir, Alperen Ocakları İl Başkanı Fatih Yücel ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık'ı ziyaret etti.


Ziyarette Doğu Türkistan ve Suriye'de yaşananları aktaran Tümtürk ve Aga, her türlü zulüm altında inleyen Türkmen çocuklarının cahil bırakılması için de her türlü baskıların uygulandığını, çocuklarının eğitimi için Türkiye'den destek beklemekle birlikte Hitit Üniversitesi özelinde de katkı talep ettiklerini dile getirdiler.


Suriye Türkmen Cephesi Başkanı Abdulkerim Aga, Türkiye'de okutulmak üzere üniversitelere alınan Suriyeli bin öğrenciden sadece 100 tanesinin Türkmen olduğunu, bu yüz kişinin de çok zor şartlar altında kayıt yaptırabildiğini anlatarak, "Aslında bizler Türkmenler olarak gönlümüzün baştacı olan Türkiye'den pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Öyle bir noktadayız ki, artık pozitif ayrımcılıktan vazgeçip, eşit uygulamada bile yer almaya razı geleceğiz." dedi.


Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk de konuşmasında, geçen günlerde düzenlenen Türk Dünyası Ekonomi Formu'na atıfta bulunarak, öğrendiğimde Doğu Türkistan'ın burada yer almamasına gerçekten üzüldüm. Biz her türlü baskı altında olsak da, bir şekilde çocuklarımızı Türkiye'de okutabilmek için başka yollardan çıkı bulabiliyoruz. Yeter ki buradaki eğitim kapıları bizim çocuklarımıza açılsın, bizler çocuklarımızı burada okutmak, aynı zamanda Doğu Türkistan meselelerinin anlatılması için pencere açmak istiyoruz." diye konuştu.








Son Güncelleme: 16.05.2015 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165