Üçgen Park sil baştan yenileniyor

Çorumluların daha iyi ve daha kaliteli bir yaşam sürmesi için çalışan Çorum Belediyesi...

28 Ağustos 2014 Perşembe 17:30
 Üçgen Park sil baştan yenileniyor


Çorumluların daha iyi ve daha kaliteli bir yaşam sürmesi için çalışan Çorum Belediyesi, özellikle kadın ve çocuklar için fazla mesai yapıyor. Park ve bahçeler şehir hayatında ailelerin nefes aldığı mekanlar olarak biliniyor. Yeni parklar yapan, eskiyen parkları ise bakıma alan belediye bu kapsamda Ulukavak Mahallesi'ndeki Üçgen Parkı sil baştan yeniliyor. Akşemsettin Caddesi ile Akpınar Caddesinin birleştiği noktada bulunan, yeni yapılan Devane Kentsel Dönüşüm bloklarının da tam karşındaki Üçgen Parkta hummalı bir çalışma yürütülüyor. 5 bin m2 ala sahip park genişletilerek 6 bin m2 alana çıkartıldı. Parkın 3 bin m2  yeşil alan olarak planlanıyor.


270 metrekare yürüyüş yolu yapılıyor


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Parka çocuklar için 330 metrekarelik bir oyun alanı yapılıyor. Anneler için ise 270 metre uzunluğunda EPDM kauçuk yürüyüş yolu döşeniyor ve fitness aletleri monte ediliyor. 9 kamelya ile 9 bankın süsleyeceği parka, otomatik sulama sistemi yapılıyor. Elektrik alt yapısı da yenilenecek olan park, kısa sürede tamamlandıktan sonra mahalle sakinlerinin dinlenip, eğleneceği bir mekan haline gelecek.


Devane Kentsel Dönüşüm çehreyi değiştirdi


Üçgen Park, mahalle sakinleri için büyük öneme sahip. Özellikle Devane Kentsel Dönüşüm  konutlarının tamamlanıp dairelerine taşınanların artmasıyla birlikte bu bölgede parka duyulan ihtiyaç artmış, vatandaşlar çocukları için park talep etmeye başlamıştı. Mahalle sakinlerinden Bedriye Akkoca, belediyenin parkı yenilemesinden bir hayli memnun. "Çocukların oyun oynayabileceği mekânlara ihtiyaç vardı." diyen Akkoca, çalışmaları için belediyeye teşekkür etti.




Son Güncelleme: 28.08.2014 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165