Ulaştırma Bakanı ile görüştüler

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri...

22 Ağustos 2014 Cuma 10:13
 Ulaştırma Bakanı ile görüştüler


Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ı Ankara'daki makamında ziyaret etti. Ziyarette, medyanın, demokrasi adına çok önemli görevleri yerine getirdiğini söyleyen Bakan Elvan "Basına destek boynumuzun borcudur. Böylesine büyük bir örgütsel yapıya destek vermek, demokrasi adına sorumluluğumuzdur" dedi.


Basının en üst çatı kuruluşu


Bakanlıkta gerçekleşen ziyarette, ilk olarak Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yeni kurulan konfederasyon hakkında detaylı bilgi verdi.


Konfederasyon yapısının yeni oluşmasına rağmen, konfederasyonu oluşturan cemiyetlerin onlarca yıl önce kurulduğunu ve köklü tarihleri olduğunu belirten Genel Başkan Kolaylı, "Türkiye genelinde 8 gazeteciler federasyonunun bir araya gelmesiyle Gazeteciler Konfederasyonu kurulmuş ve basının en üst çatı kuruluşu oluşmuştur. Bu federasyonlarımızın temelini ise, köklü tarihleri olan 76 il cemiyetimiz atmıştır. Amacımız, tüm Türkiye'de gazetecilik mesleğiyle ilgili sorunları çözmek ve dünya standartlarında mesleki hakların elde edilmesi için mücadele etmektir" dedi.


Basının sorunlarını çözümlemede, bakanlıkla ilgili düzenleme bekleyen konular olduğunu ifade eden Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, önerilerini şöyle sıraladı:


"Haberci arkadaşlarımız, yaşadıkları illerde toplu ulaşım araçlarına binerken, basın kartları yerine belediyelerin verdiği kartları kullanıyor. Her şehir için ayrı ulaşım kartı yerine, mevcut Basın Kartı'na bir elektronik çip eklenerek, ülke genelinde kullanımının sağlanmasını öneriyoruz. Böylece meslektaşlarımız, her şehirde ayrı bir kart kullanmak durumunda kalmayacaktır.


Ayrıca, TCDD, İDO, THY gibi kurumların, şehirler ve ülkeler arası yolculuklarda basın mensubu arkadaşlarımıza indirim yapılmasını bekliyoruz. Özellikle yerel medyada görev yapan meslektaşlarımız, görevli olarak diğer şehirlere veya ülkelere yolculuk ederken, yüksek bedeller ödemek zorunda kalıyorlar. Ulaşım indirimi, yerel basın için büyük önem taşıyor.


Basın mensubu arkadaşlarımız, meslekleri gereği haberleşmede telefon ve interneti çok yoğun kullanıyorlar. Ulaşımda olduğu gibi telefon ve internet bağlantı ücretlerinde de meslektaşlarımıza indirim yapılması, basının desteklenmesi açısından önemli bir gelişme olacaktır.


Son olarak, uydu frekans tahsisinde yerel televizyonlarımıza kolaylık sağlanarak, bedellerin düşürülmesi, yerel medyayı rahatlatacaktır."


‘Bu yapıyı çok önemsiyorum’


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, ziyaretten büyük memnunluk duyduğunu belirterek,  basının demokrasilerin en önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı. İyi örgütlenmiş ve bağımsız hizmet verebilmeyi başarmış basının olduğu ülkelerde demokrasinin daha hızlı ve sağlıklı geliştiğini belirten Bakan Elvan şöyle konuştu:


"76 il cemiyetini ve 8 bölge federasyonunu bünyesinde toplayan Gazeteciler Konfederasyonu'nun kurulmasını çok önemsiyorum. Daha hızlı gelişim göstermeniz için de biz de dahil her kesimin bu örgütlü yapıya tam destek vermesi boynumuz borcudur. Üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Önerilerinizi tek tek not aldık. Gerek bakanlığımızda, gerekse bakanlar kurulu kararıyla uygulanacak önerileriniz var. Arkadaşlarımızla görüşerek somut adımlar atacağımıza inanıyorum."


Gazeteciler Konfederasyonu heyetinde, Genel Başkan Nuri Kolaylı'nın yanı sıra Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Adem Alemdar, Medya İhtisas Gazetecileri Genel Başkanı ve Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Kenan Macit, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyesi Talat Akay, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı ve Konfederasyon Genel koordinatörlerinden Rıza Özel,  Konfederasyon Genel Koordinatörü Bülent Öztürk, Konfederasyon Denetleme Kurulu Üyesi Sinan Tunç ve Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Oğuz hazır bulundu.




Son Güncelleme: 22.08.2014 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165