'Ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, barış'

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Yönetim Kurulu üyeleri de demokrasi nöbetine katıldılar.

21 Temmuz 2016 Perşembe 10:54
'Ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, barış'

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Yönetim Kurulu üyeleri de demokrasi nöbetine katıldılar.


Halka karşı konuşma yapan Başaranhıncal, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin Cumhuriyet ve demokrasi tarihinin en karanlık gecesi olduğunu ifade etti.


Demokrasiye hiçbir müdahalenin kabul edilemeyeceğini belirten Başaranhıncal, “Ülkemiz, halkımızın iradesi sayesinde bir uçurumun eşiğinden dönmüş; kazanan demokrasi olmuştur.

İradesine sahip çıkmak için meydanları dolduran, canlarını hiçe sayarak tankların üzerine çıkan kahraman milletimiz yalnızca darbe girişimini püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda Türkiye de darbe deyiminde en büyük darbeyi vurarak, darbeye cüret edenlere nasıl darbe yapılacağını bütün dünyaya göstermiştir.”dedi.

Milletin iradesi ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış gayri meşru ve hainlik boyutundaki kalkışma çok şükür amacına ulaşamayarak bertaraf edildiğini belirten Başaranhıncal, konuşmasına şöyle devam etti;


“Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir.
Başta sayın cumhurbaşkanımız, meclis başkanımız, başbakanımız ve meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz.

Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece gazi unvanını bir kez daha hatırlatan meclisimizle gurur duyuyoruz.Darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz.

Bugünden itibaren ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, barış ve kardeşliğin kazanacağına her daim olan inancımızla, çalışmaya devam etmek ve üretmektir. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim.


Geleceğe sağlıkla yürümemiz ancak toplumun tüm kesimlerinin barışçıl dayanışması ve hukukun üstünlüğü ile mümkün olacaktır.
Bizler iş dünyası olarak, her türlü darbeye karşıyız. Seçimle gelmiş bir hükümet dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün, toplumun her kesiminin tek bir yürekle dayanışma günüdür.  Demokrasimize ve milli irademize yönelik olarak hayata geçirilmeye çalışılan her türden kötü eylem ve emel için ‘haydi Türkiye, demokrasine ve iradene sahip çık’ diyoruz.

15 Temmuz’dan bugüne kadar sokakları boş bırakmayarak, kendi iradesine, vatanına ve demokrasisine sahip çıkan çorum halkını tebrik ediyorum.
Halka ait tankları toplumun üzerine süren, uçağı, helikopteri ve silahını halka doğrultan bu darbeciler kesinlikle hak ettiği en ağır cezayı almalı ve hesap vermelidirler.

Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmazsın.
Ülkemizin geleceğine yönelik bu tehdidi bertaraf ederken hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Son Güncelleme: 21.07.2016 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.