Ülkü Ocakları'ndan 'sıra gecesi' eleştirisi

Çorum Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Ahmet Hattab İmal, son zamanlarda artan şehit haberleri ile ilgili bir mesaj yayınladı.

11 Şubat 2016 Perşembe 14:17
Ülkü Ocakları'ndan 'sıra gecesi' eleştirisi

Çorum Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Ahmet Hattab İmal, son zamanlarda artan şehit haberleri ile ilgili bir mesaj yayınladı. İmal açıklamasında şehit haberlerinin geldiği şu günlerde 'Sıra Gecesi' yapan Çorum Belediyesi'ni de eleştirdi.

Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Hattab İmal, vatanın tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar kuşatma altında olduğunu belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Vatanımız tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar kuşatma altında. Etrafımız ateş çemberi, sınırlarımız delik deşik, “can veririz yurt vermeyiz” diyerek şahadete yürüyenlerimizin sayısı ise her gün artmakta.


Ülkemizin bir bölümünde imanlı, inanmış asker ve polislerimiz, haçlı bozuntusu hain bölücü terör örgütü PKK ile cansiperane vatan savunması içerisinde her gün onlarca şehit vermektedir. Evlatlar babasız, analar evlatsız, eşler gözü yaşlı kocasız kalmaktadır. Vatanın kara bağrında her gün yiğitler solmaktadır. Tabuta dönerek “Bak bu benim babam” diyen küçük yavruların sesleri içimizi kavurmaktadır.


Bugün o topraklarda canını dişine takarak “ana yok, baba yok, evlat yok… Vatan var, bayrak var, şehit var…” diyerek mücadele veren isimsiz vatan kahramanlarının Allah yar ve yardımcısı olsun. Dualarımız onlarladır. Bir gül bahçesine girercesine kara toprağa düşen kahramanlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Makamları mübarek, mekânları cennet olsun.


İşte memleketimiz böyle bir ahval içerisindeyken, şehit tabutları her gün üçer beşer onar dizilirken, Çorum ilimizde de akla hayale gelmeyecek, zelil durumlarda olmuyor değil.! Geçtiğimiz gün Osmancık Belediyesince ve dün akşamda Çorum Belediyesi’nce “Sıra Gecesi” programı düzenlendi. Sazlar, sözler, eğlenceler, meşkler ve tüm çiğköfteler sizin olsun. Öksürünceye, tıksırıncaya kadar yiyin, gözümüz yok hamdolsun.! Allah’tan korkunda bari biraz da şehit hassasiyetiniz olsun! Hiç mi aklınıza gelmedi şehitler, şühedalar, anaların ağıtları, eşlerin çığlıkları. Biz ne yapıyoruz diye hiç mi geçmedi aklınızdan? Vicdanlar bu kadar mı körleşti? El insaf edin, kendinize gelin yeter artık diyoruz!

Gerçi dün yaptıklarınızı hatırlayınca, geriye dönüp baktığımızda Habur’u, Oslo’yu, Dolmabahçe’yi, Şivan Perver’leri, Barzanileri aklımıza getirdiğimizde “Sıra Gecesi” düzenlemiş olmanızı da çok da yadırgayamıyoruz. Bu sizin cemaziyülevvelinize çok da uygun düşüyor. Size yakışıyor! 
Lakin milletçe kahrolduğumuz, eza ve cefa çektiğimiz bu günlerde sizin bu aymazlığınızı ve pişkinliğinizi de kaldıramıyoruz, hazmedemiyoruz, hazmedemiyoruz, hazmedemiyoruz.


Rabbim sizleri hayırla ıslah eylesin, doğru istikamete yöneltsin. Sizler için diyebileceğimiz en hayırlı ve ağır tavır bu olsa gerek.”


Son Güncelleme: 11.02.2016 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tarafsız 2016-02-11 16:44:02

mhp'li adana büyükşehir belediyesi konser yapınca kültürel etkinlik, ak partili çorum belediyesi yapınca eğlence oluyor zihniyete bak yazıklar olsun. mhp'li belediye yas tutup türkü söylüyor izlede kendi belediyeni gör önce ... https://www.youtube.com/watch?v=i6zawygtbvi

Avatar
Tarafsız 2 2016-02-11 16:58:26

bu da mhp'li mersin büyükşehir belediyesi 8 şubat 2016 yas programı. eleştirirken aynaya bakacaksın önce.
http://www.milliyet.com.tr/turnalarin-turkuleri-konseri-mersinlilerin-mersin-yerelhaber-1205506/

banner165