‘Ülkü şehitlerimizi anıyoruz’

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın 27 Mayıs 1980 tarihinde şehit edilişinin 47. Yıldönümü ve 27 Mayıs ülkücü şehitler günü olduğunu vurguladı.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 14:12
‘Ülkü şehitlerimizi anıyoruz’

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın 27 Mayıs 1980 tarihinde şehit edilişinin 47. Yıldönümü ve 27 Mayıs ülkücü şehitler günü olduğunu vurguladı.


Aras, “27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü vesilesiyle ülkü uğrunda toprağa düşmüş şehitlerimizi anıyoruz. 27 Mayıs 1980 tarihinde şehit edilen Eski Gümrük ve Tekel Bakanımızın şehit edildiği 27 Mayıs tarihinde her yıl yapılan bu anma günü Türk Milliyetçileri için müstesna bir gündür. Bu günde şehitlerimiz yâd edilmekte, gönüllerde yaşayan hatıraları tazelenmektedir” dedi. Aras’ın açıklaması şöyle:

GÜN SAZAK AHLAKLI YÖNETİMİYLE
MİLLİYETÇİ HAREKETİN YÜZ AKI OLMUŞTU


“İnancı, imanı, kararlılığı ve cesaretiyle bir devre damgasını vurmuş olan ülkü davasının nadide şahsiyetlerinden merhum Gün Sazak Bey'in şehit edilişinin üzerinden 38 yıl geçmiştir.

Büyük Dava Şehidimiz Gün Sazak Bey, bir devlet adamı olarak, kamu yönetiminde yozlaşmaya karşı büyük bir mücadele başlatmış; devlet hizmetlerinin bütün yönleriyle ve unsurlarıyla vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda verilmesi için çok önemli faaliyetler gerçekleştirmiştir.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in yakın çalışma arkadaşı rahmetli Gün Bey, Türk devlet ve siyaset hayatında her an millete hesap vermeye hazır, dürüst bir yönetim anlayışını en iyi şekilde temsil etmiştir. Başında bulunduğu Gümrük ve Tekel Bakanlığı’nda, yolsuzluğu, rüşveti, suistimali ve nemelazımcılığı asla hoş görmemiştir.

Merhum Gün Sazak Bey, Cumhuriyet tarihinde ilk defa şeffaf ve açık bir yönetim modelini uygulayarak, diğer konularda olduğu gibi kamu yönetimi alanında da çağdaşlarından çok ileri bir anlayış taşıdığını göstermiştir. Kısa bir süre icra ettiği Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevi süresince; karaborsacı, vurguncu, yolsuzluk simsarı ve rüşvetçilere göz açtırmamış, böylelikle aziz milletimizin iftiharını kazanarak, Milliyetçi Hareket'in ve Türk milliyetçilerinin yüz aklarından birisi olmuştur.

Gün Sazak Bey’in ortaya koyduğu millet menfaatinin en yüksekte olmasına yönelik çalışma tarzı aziz milletimizin teveccühü ve kalbi destekleriyle kısa zamanda bütün kamu yönetiminde dalga dalga yayılmıştır. Bu ahlaklı yönetim modeli, temiz toplum anlayışı Türk milletinin en büyük arzusu haline gelmiştir.

Uzantıları bu günlere kadar gelmiş olan hain ve kanlı eller böylesine büyük bir devlet ve dava adamını kendilerine hedef olarak belirleyerek; Türk milliyetçiliği davasına onulmaz bir yara açma çabasına girmişlerdi. Gün Sazak Bey de ülküsüne bağlı, ilkelerine sadık bir dava adamı olarak; bu odakların alçakça saldırılarına maruz kalmış ve ne yazık ki kanlı bir pusu ile 27 Mayıs 1980 tarihinde şehit edilmiştir.

İLKELİ VE ÖRNEK BİR DEVLET ADAMIYDI

Bir dönemin milli vicdanı olarak Gün Sazak Bey'in elbette, devlet ve siyaset hayatındaki yeri doldurulamaz, değeri unutulamaz ve kıymeti vazgeçilemezdir. Gün Sazak Bey; gerek devlet yönetiminde, gerekse de siyasi yaşamında, doğru bildiklerinden sonu ve sonucu ne olursa olsun vazgeçmeyen, inandıklarından taviz vermeyen, ilkelerinden şaşmayan mümtaz bir kişiydi. O, Türk milletini ilelebet huzur, güvenlik, esenlik, şeref ve haysiyetle yaşatma konusunda söz birliği etmiş olan Türk milliyetçilerinin fedakâr ve feraset sahibi bir ferdiydi.

Bu itibarla Türk milliyetçilerinin; inanç ve idealleri uğruna gözünü kırpmadan Hakka yürüyen Gün Sazak Bey ve ülkü şehitlerinin aziz hatıralarını, artan bir şuurla yaşaması ve gelecek nesillere aktarmasının gerekliliği ortadadır. Kolay ve çabuk elde edilebilir günü birlik kazanımlar peşinde koşmayan, onurlu bir gelecek için büyük bir gayret ve azim gerektiğine inanan Türk milliyetçileri, Gün Sazak Bey'in örnek hayatı ve yeni nesillere model olacak yaklaşımlarıyla ne kadar haklı olduklarını bir kez daha ispat etmişlerdir.

GÜNÜMÜZDEKİ SİYASİLERE BAKTIKÇA
ONU DAHA İYİ ANLIYORUZ

İçinde bulunduğumuz siyasal ortamın kriz ve gerilimlere teslim edildiği, devlet imkânlarının yakınlara, yandaşlara ve akrabalara peşkeş çekildiği marazi dönemlerde, Gün Sazak Bey'in önemi, değeri ve sahip olduğu erdemi daha iyi anlaşılabilecektir.

Ankara’yı parsel parsel satanlardan tutun da, ayet-i kerimelerle dalga geçen, tecavüzcüye ‘’bir kereden bir şey olmaz’’ diyen bakanları, kumar masasında fotoğraflanan evlatlarını gördükçe, günümüz siyasetinde Gün Sazak gibi vatan evlatlarına nasıl ihtiyaç duyduğumuzu daha iyi anlıyoruz.

Türk devlet ve siyaset hayatında her an millete hesap vermeye hazır, liyakatli, dürüst ve şeffaf yönetim anlayışını temsil eden, yolsuzluğa, haksızlığa, hırsızlığa ve her türlü düzenbazlığa dur diyen başı dik alnı açık, karakterli ve yürekli siyasilerin çokça olduğu bir gelecek ümit ediyoruz.

ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

Milliyetçi Hareket, ülkü şehitlerimizin uğruna can verdiği ülkü ve hedeflerde yürümeye devam etmektedir. Onların kutlu yolu; yine aziz milletimizin en büyük ümidi ve varlık teminatıdır. Bizler, bu ülkeyi karşılıksız seven Türkiye sevdalıları, Türk milliyetçileri olarak yüzyılın lider Türkiyesi için, güçlü Türkiye’nin inşası için çalışmaya devam etmekteyiz.

Bu kutlu yürüyüşte, Gün Sazak Bey ve tüm şehitlerimiz, hayatını kaybeden dava ve ülkü arkadaşlarımızın aziz hatıraları ve temiz isimleri, yolumuzu aydınlatan meşaleler olarak kalplerimizde ve gönüllerimizde hep yaşayacaktır.

Rahmetli Gün Sazak’ın şehadetinin yıldönümünde, bu mukaddes davaya hizmet eden ve öbür dünyaya göçen bütün ülküdaşlarımızı, hayatlarının baharında vücutlarını kara toprağa, hatıralarını ise gönüllerimize gömdüğümüz bütün ülkücü şehitlerimizi hasretle ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde tazimle eğiliyorum. Mekânları cennet, ruhları şâd olsun.


Son Güncelleme: 27.05.2017 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.