Ulukavak iftarda buluştu

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel mahalle iftarlarının ikincisi Ulukavak’ta...

02 Temmuz 2015 Perşembe 15:19
 Ulukavak iftarda buluştu


Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel mahalle iftarlarının ikincisi Ulukavak’ta yapıldı. Fen-Edebiyat Fakültesi bahçesindeki iftara yaklaşık 2 bin kişi katıldı.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Turhan Candan ve Alper Zahir, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Ulukavak Mahalle Teşkilatı üyeleri ve çok sayıda mahalleli katıldı.  


İftar öncesi geleneksel çocuk oyunları ve eğlenceleri ile başlayan programda çocuklar gönüllerince eğlendi. Başka Külcü’nün masaları tek tek ziyaret ettiği programda Mısırlı Mahmud Tuhi ve Hafız Nebi Yaşar iftara katlan çok sayıda mahalle sakinine Kur’an ziyafeti sundu.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve bağışlanma ayı olduğuna vurgu yaparak düzenledikleri mahalle iftarlarıyla binlerce kişinin aynı anda iftar sofrasını paylaştığını söyledi.


Türkiye’nin bölgesinde ve dünyadaki en huzurlu ülkelerden birisi olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Şöyle etrafımızda Mısır'a, Suriye'ye, Libya'ya, Filistin'e, Irak'a, Tunus'a daha ötede Doğu Türkistan'a bakın. Hepsinde kan var, gözyaşı var, acı var, zulüm var. Rabbim inşallah bu Ramazanın bereketiyle onlara da rahmet etsin ve oradaki acılar da bitsin. Bir oraları bir de ülkemizdeki huzuru düşünelim. Bu güzelliğin şükrü olarak oradaki kardeşlerimiz için elimizden, dilimizden ne geliyorsa yapmamız lazım. Fitrelerimizle, zekâtlarımızla, dualarımızla oralardaki kardeşlerimiz için çaba göstermek bir Müslüman olarak hepimizin görevidir." dedi.


Türkiye’nin huzur ve istikrara kavuşmuş bir ülke olduğunu dile getiren Belediye Başkan Muzaffer Külcü, Batı ülkelerinin de ekonomik sorunlarla uğraştığını, ülkelerin iflas eşiğine geldiğini söyledi. Külcü, “Şöyle batıya baktığımızda iflas bayrağını çekmiş bir Yunanistan var. Adeta kapı kapı gidip borç dileniyor. Bundan 15 sene önce bizim de durumumuz hemen hemen buydu. Bizim idarecilerimize size borç veriyoruz, sizin ekonomik kaynaklarınızı yönetecek kişiyi de gönderiyoruz demişler ve Kemal Derviş'i göndermişlerdi. Hamd olsun Allah bizi o günlerden kurtardı ve bugünlere getirdi. Daha yeni bir seçim atlattık. Sandıktan çıkan sonuç, milletimizin kararı başımızın üstündedir. Bunu yargılayacak, sorgulayacak değiliz. Biz yola çıkarken söz de milletin karar da milletin olacak dedik ve o Allah'ın izniyle o yolda yürümeye devam edeceğiz.” dedi.


‘Hizmetler için müteşekkiriz’


Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir de iftar programında yaptığı konuşmada Çorum Belediyesi’nin Ulukavak’a yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Her yıl mahallelerinde iftar programı düzenlendiğini belirten Hanefi Özdemir, “Mahallem adına Belediyemizin yaptığı çalışmalar için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizleri her Ramazan ayında iftar programlarıyla bir araya getiriyorsunuz. Allah yolunuzu açık etsin.” dedi.


Çocuklar gönüllerince eğlendi


Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarlarında çocuklar da unutulmuyor. İftardan yaklaşık bir saat önce başlayan eğlence ve gösterilerle çocuklar doyasıya eğlenme imkânı buluyor. Palyaço, şişme adam ve yüz boyama etkinliğine ilgi gösteren çocuklar yemek sonuna kadar eğlencenin tadına varıyor. 




Son Güncelleme: 02.07.2015 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165