Üretici çiftliklerini inceledi

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, Çorum’daki koyun...

18 Kasım 2013 Pazartesi 17:48
 Üretici çiftliklerini inceledi


Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, Çorum’daki koyun yetiştiriciliği yapılan işletmelerde incelemelerde bulundu. 

Çorum Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı ve Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu, yönetim kurulu üyeleri Ali Ayaz ve Ali Ünal’ında bulunduğu incelemelerde Prof. Dr. Veysel Ayhan, koyun yetiştiricilerinin istek ve taleplerini dinledi.

Çorum Damızlık Koyun Keçi Birliğinin Şevket Avcı önderliğinde güzel çalışmalara imza attığını belirten Ayhan, “Birliğimizin Çorum’da yaptığı çalışmalar, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ve yetiştiriciler ile olan diyalogları sayesinde iki adet halk elinde ıslah projesi başarılı bir şekilde yürütülüyor. Çobanların, yetiştiricilerin mera, otlatma ile ilgili problemleri ve eğitim konularında ciddi gayret içerisindeler ve güzel çalışmaları var. Tüm hayvanların kayıt altına alınması, kayıtlarının güncellenmesi, sağlık sorunlarıyla yakından ilgileniyorlar. Bu gelişmeye bağlı olarak Çorum’daki yetiştiricilerin sorunlarının çözülmesi noktasında özel bir gayret gösteriyorlar. Çorum’daki birliğimiz Türkiye’de örnek birliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.






(İHA)

Son Güncelleme: 18.11.2013 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.