Uslu, Başbakanlık iftarına katıldı

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde işçi ve memur sendika temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

02 Haziran 2017 Cuma 22:29
Uslu, Başbakanlık iftarına katıldı

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde işçi ve memur sendika temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftara; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Konfederasyonu Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, Ankara Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Kütahya Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve çok sayıda davetli katıldı.

Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Bugün bu sofrada çalışma hayatının vazgeçilmezi olarak gördüğümüz işveren, işçi, memur, bütün paydaşları bir arada görmekten, aynı iftar sofrasında birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ümit ediyoruz ki bu Ramazan bir uyanışa, coğrafyamızda yaşanan acıların son bulmasına vesile olur, bütün insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirir. Dün, hem Şenyayla hem de Şenoba’da şehitlerimiz oldu. Bu elim kazada hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca, vatan savunmasında hayatını kaybeden şahadet şerbeti içen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağımızdan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.


“İstihdama katılım oranımız iş bulduğumuz orandan yüksek”


2017 yılı başında istihdam seferberliğine girildiğini belirten Yıldırım, açıklanan son ay işsizliğinde bir gerilemenin görüldüğünü ama bunun hala yüksek bir oran olduğunu dile getirdi. Yıldırım, “İstihdam seferberliğine gayet güzel sahip çıkıldığını gördük, hem özel sektör hem kamuda 1 milyon 200 binin üzerinde iş imkanı sağlandı. İşsizlikteki trend yukarıya değil aşağıya doğru dönmüş oldu. Bunu yeterli görmüyoruz. Tek haneye düşürmek zorundayız. Bunun yolu belli, daha fazla yatırım, üretim, istihdam, katma değer. Ürettiğimizi satacağız ve kamunun çok daha verimli çalışması. İki tane fırsatımız var, iki tane de tehdidimiz. Fırsatlarımız nedir? Genç bir nüfusa sahibiz, genç nüfus demek enerji ve dinamizm demektir. Diğer fırsatımız, ülkemiz dünya pazarlarının ortasında yer alıyor ve ülkemizin bulunduğu stratejik konum gelecek için bizlere birçok fırsat sağlıyor. İstihdama katılım oranımız iş bulduğumuz orandan yüksek. Bu meselenin farkındayız, bunu çözmenin yolu da daha fazla iş yeri daha fazla yatırım” açıklamasında bulundu.


Sendikacılık alanında yapılan icraatlara değinen Yıldırım, “Geçtiğimiz 15 yıl içerisinde çalışma hayatımız için de önemli sayılabilecek düzenlemeler yaptık. Sendikalara faaliyetlerini serbestçe kendi tüzükleriyle belirleme hakkı getirdik. Siyasi partiler yöneticisinin yaptığı yanlışlardan dolayı kapatılıyordu, kurumların kişisel yanlışların kurbanı olmaması için gerekli tedbirler aldık. Sendika tarihimizde kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı verilmesi yine bu dönemde gerçekleşti” diye konuştu.


“Açlığın, yokluğun, emek istismarının
kol gezdiği bir dünyada yaşıyoruz”


Yıldırım, hükümet olarak sendikalaşma oranının artmasından yana olduklarını ve bu konudaki desteklerin devam edeceğini belirterek, “Açlığın, yokluğun, emek istismarının kol gezdiği bir dünyada yaşıyoruz. Alın terinin savunucusu sizler elbette ki bu gerçeklere karşı mücadelenizi vereceksiniz. Emeğin korunması sizin en önemli göreviniz, önceliğinizdir. Alın teri gibi kutsal bir değerden güç alıyorsunuz. Verdiğiniz mücadele bütün mücadelelerin üzerinde en kutsal mücadeledir. Sermaye emek arasındaki dengeyi sizlerin adalet eksenli mücadeleniz mutlaka gerçekleştirecek. Sendikalarımızı, işçilerimizi, memurlarımızı bu ülkenin geleceği adına teminat olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum.

Ne güzel işte Türkiye’nin birliğinin, beraberliğinin fotoğrafı. Birbirimizle aynı masaya oturup sohbet edeceğiz, konuları demokratik bir anlayışla değerlendireceğiz ve böylece ortak akılda Türkiye’nin geleceği, ülkemizin istikrarı, kalkınması için üzerimize düşen sorumluluğu birlikte taşıyacağız. Bu güzel ülkeyi her açıdan daha yükseklere birlikte taşıyacağız. Biz, bütün insanlığın barışından yanayız. Mazlum ve yardıma ihtiyacı olan insanlar için yaptığımızı bütün dünya görüyor ve takdir ediyor. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramınızı da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.


Son Güncelleme: 05.06.2017 07:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.