Uslu, fahri doktora törenine katıldı

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nce, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a, siyaset bilimi ve sosyal bilimler alanında, fahri doktora unvanı verildi.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 15:23
Uslu, fahri doktora törenine katıldı

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nce, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a, siyaset bilimi ve sosyal bilimler alanında, fahri doktora unvanı verildi.


Fahri doktora törenine; Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya katıldı. Tören öncesi, 15 Temmuz darbe girişimi konulu kısa film izletildi.


Fahri doktora töreninde hitap eden Meclis Başkanı Kahraman, mevzuattaki bazı çarpıklıkların, Türkiye'ye yönelik çeşitli tuzaklara zemin hazırladığını savundu. Türkiye'de darbeler tarihinin kapandığını da vurgulayan Kahraman, "Ülkemizin ilerlemesini istemeyenler, ülkemizi kendilerine engel gören devletler, değişik zamanlarda milli birlik ve bütünlüğümüze tuzak kurmuşlardır. Mevzuatımızdaki bazı çarpıklıklar da buna zemin hazırlamıştır. Demokrasimiz, 27 Mayıs 1960 darbesinden günümüze kadar 17 darbeyle karşılaştı. Bunların bazısı gerçekleşti bazısı da gün yüzüne çıkamadı. 15 Temmuz darbe girişimi açığa çıkan ve hedefine ulaşamadan bertaraf edilmiş bir kalkışmadır. İnanarak, ifade etmek isterim ki Türkiye'de darbeler tarihi kapanmıştır. Bazı söylentiler var. 'Bu cuma bir şeyler olacak', 'Ayın 17'sinde, 27'sinde bir şeyler olacak', bunlar hep karıştırmak için hayalperestlerin ortaya koydukları yanlış beyanlardır" diye konuştu.


Programın ardından Gazi Üniversitesinde hatıra fotoğrafı çekildi. 



Son Güncelleme: 15.05.2017 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2017-05-16 09:39:30

Çorum için büyük bir yatırım, Çorum'a hayırlı olsun