Uslu güvenlik için devrede

Meclis’e çok yakın noktada Ankara’nın en hassas bölgesinde yaşanan terör saldırısının ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman, güvenlikten sorumlu TBMM İdare Amiri AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ve TBMM Koruma Daire Başkanı ile bir araya geldi.

19 Şubat 2016 Cuma 10:28
Uslu güvenlik için devrede

Meclis’e çok yakın noktada Ankara’nın en hassas bölgesinde yaşanan terör saldırısının ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman, güvenlikten sorumlu TBMM İdare Amiri AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ve TBMM Koruma Daire Başkanı ile bir araya geldi. Toplantıya üst düzey bazı bürokratlar da katıldı. Zirvede, Meclis’te güvenlik zafiyeti olup olmadığı konusu masaya yatırıldı. İdare Amiri Salim Uslu, alınacak tedbirlere ilişkin Milliyet’e şu açıklamaları yaptı:

“Meclis’te Genel Kurul’un çalışmaya başladığı 14.00’ten sonra ziyaretçi alınmaması, saat 18.00’den sonra da Meclis’te ziyaretçi kalmaması lazım. Ama akşam ilerleyen saatlerde dahi kulislerde hala ziyaretçi bulunabiliyor. Bu risk oluşturuyor. Yeni bazı çalışmalarımız olacak. Kapılarda biraz daha elektronik güvenliğin artırılması söz konusu olabilir. Araçlarda yakıcı, yanıcı, patlayıcı, kesici şeyler var mı? Konulacak cihazlar bu açıdan araçların röntgenini çekecek bir anlamda. İlk etapta en yoğun girişlerin yaşandığı Çankaya ve dikmen kapılarına bu cihazları koymayı düşünüyoruz.”

Uslu, Meclis’e yönelik bir saldırı istihbaratı olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Hassas yerler böyle bir durumda uyarılıyor. Buraya yönelik bir uyarı yok” yanıtını verdi. (Milliyet)

Son Güncelleme: 19.02.2016 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165