Uslu, Güvenlik Kurul Toplantısına Başkanlık yaptı

Darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan TBMM'de güvenlik önlemleri değiştiriliyor.

28 Temmuz 2016 Perşembe 09:46
Uslu, Güvenlik Kurul Toplantısına Başkanlık yaptı

Darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan TBMM'de güvenlik önlemleri değiştiriliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Güvenlik Koordinasyon kurul toplantısı Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu başkanlığında yapıldı. Toplantıya TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kargulu, Genel Sekreter Yardımcısı Basın Halkla İlişkiler Başkanı Erbay Kücet, Koruma Daire Başkanı Nurullah Öztürk, Bilgi İşlem Başkanı Yavuz Emir Beyribey, Destek Hizmetleri Başkanı Yasin Kalem ve bürokratlar katıldı.

Toplantı sonrası Mecliste oluşturulan bir heyetle incelemelerde bulunan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu Basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Uslu, “TBMM Külliyesi kapılarına anti terör özellikli road blocker ve çelik mantar bariyer uygulamalarının yapımına önümüzdeki günlerde başlanacaktır. Giriş kapılarındaki road blockerlar ve yaklaşık 20 metre içeriye yapılacak olan 80 cm yükseklikte 27 cm çapındaki mantar bariyer sistemi sayesinde Külliyeye yönelik saldırı durumlarında gerekli önlemin alınmasını sağlayacaktır” dedi.

Mevcut sığınaklarda iyileştirme ve yeni sığınaklar oluşturulması çalışmalarının da yapıldığını söyleyen Uslu, “yaşadığımız olaylardan bir takım dersler aldık. Hepsini ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Teknik personel çalışmalarını yapmasıyla sığınaklarla ilgili yeni düzenlemelerin yapılmasını sağlayacağız” dedi.

TBMM'ye füze sistemi yerleştirilmesine yönelik bir karar ise henüz alınmadığını belirten Uslu, "Bu sadece TBMM'nin sorunu değil, tüm Türkiye'nin sorunu. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM ve Bakanlıklar Türkiye'nin en kritik noktaları. Buralara etkin bir savunma sisteminin yerleştirilmesi gerekir" dedi.

"TBMM çatısına radar sinyal bozucular yerleştirilebilir. Bunun kararı çıkabilir ama henüz bu yönde bir karar çıkmadı" diyen Uslu, omuzda taşınan Stinger tarzı füzelerinde seçenekler arasında olduğunu belitti. Ayrıca yarın (Perşembe) saat 10.00’da toplanacak Başkanlık Divanında konuların açıkça tartışılıp, yeni kararlar alınabileceğini belirten Uslu, bazı kararların meclis dışında Devletimizin alacağı kararlarla ilişkilendirilebileceğini söyledi.

Meclis’te olayları bizzat yaşadığını söyleyen Uslu, “15 Temmuz gecesi saat 22.00’da TBMM’den ayrıldım. Gece yarısı 00.30’a kadar İçişleri Bakanı ile birlikteydim. Halka açık bir yerde birlikteydik. Bakanımız Oradan koordine etti. Sonra ‘Olağanüstü Meclis toplanıyor’ diye mesaj geldi. Bunun üzerine Sayın Bakan’dan izin alarak Meclis’e geldim. Hatta Ankara dışına gidiyordum, iptal ettim. Meclis’e tekrar döndüm, sabah saat 9’a kadar buradaydık. İlk defa Meclisimiz bombalanmıştır. Dışarıdan fiziki müdahale, Meclis'e girilmesi, Meclis'in işgal edilmesi söz konusu değildir. Havadan bombalanmıştır. 1944 yılında Nazi Almanya'sında parlamentoya saldırı olmuştur, bir de Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu 2016 yılında saldırıya uğramıştır. Böyle bir vahşi ve çılgın bir düşünce dünyada kabul görmemiştir ve uygulanmamıştır. Türkiye son kalkışma ile birlikte 17 defa darbe, muhtıra, kalkışma ile karşı karşıya kalmıştır. Ama hiçbirisinin parlamentoyu bombalamak aklına gelmemiştir. Parlamento dimdik ayakta kalmış, gerek milletvekilleri, gerek bürokratlar, gerekse güvenlik bürokrasisi sabaha kadar Meclis'i savunmuşlardır. Buradaki herkes kahramandır, yiğitçe mücadele etmiştir. Aslında Türk halkı yiğitçe mücadele etmiştir. Kalkışmaya girişen kim varsa, kanunsuz ve demokratik ilkelere rağmen milletin iradesine, iktidarına kast etmiş kim varsa hepsine karşı asil milletimiz onurlu bir direniş sergilemiştir ve 256 şehit vermiştir. O açıdan milletvekillerimiz yaralanmıştır. Hatay milletvekilimiz Hacı Türkoğlu, karısı, kızı yaralanmıştır. 15 Temmuz'dan sonra bu eksiklikleri gidermek amacıyla çalışmaları yapıyoruz.” dedi. 

Son Güncelleme: 28.07.2016 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165