Uslu, Meclisteki anma törenine katıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Meclis bahçesinde vatandaşların katılımıyla anma töreni düzenlendi.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 18:34
Uslu, Meclisteki anma törenine katıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Meclis bahçesinde vatandaşların katılımıyla anma töreni düzenlendi.

Törene; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Kahraman ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı siyasi partilerin temsilcileri, eski Meclis başkanları Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Ahmet Davutoğlu, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, TBMM Başkanlık Divanı Üyeleri,  Bakanlar Kurulu üyeleri ve milletvekilleri, eski bakan ve milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Tören için Meclis Şeref Kapısı önündeki alana platform konuldu. Platformun iki yanına ise dev ekranlar yerleştirildi. Vatandaşlar, törenin başlamasından saatler önce güvenlik noktalarından Meclis bahçesine alındılar. Bu sırada alanda kurulan ekranlardan, vatandaşların Ulus'tan TBMM bahçesine doğru yaptıkları yürüyüşten görüntüler ile 15 Temmuz'a ilişkin hazırlanan videolar yayınlandı.

Konuşmaların yapılacağı platformun iki yanında protokol üyeleri ve konuklar için bölümler ayrıldı. Kalabalık nedeniyle bu bölümlerde yer bulamayan bazı milletvekilleri Şeref Kapısı önündeki merdivenlere oturarak töreni takip etti.

Platformun ön bölümü ise şehit yakınları ve gazilere ayrıldı. Bu bölümde oturanlar 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğraflarını taşıdı. Alanı dolduran vatandaşlar ise Türk bayrakları taşıdı.


Törenin başlamasından önce, darbe girişimi sırasında şehit olanların isimleri kürsüden okunurken, alanda bulunanlar da "Burada" diye karşılık verdi. Şehitler için duaların okunduğu törende, 15 Temmuz için hazırlanan özel şarkı da çalındı.


Kalabalık nedeniyle rahatsızlanan vatandaşlara TBMM yerleşkesindeki sağlık ekiplerince müdahalede bulunuldu. 
Tören nedeniyle Meclis ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ahmet Hamdi Akseki Camisi İmam Hatibi Ali Tel tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de dua okuduğu törende daha sonra video projeksiyon gösterisi yapıldı. Gösteride 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar Meclis binasına yansıtıldı. Daha sonra TBMM Başkanı Kahraman ve Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitap etti.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında şehit olan 250 kişiyi temsilen 81 ilden gençlerin getirdiği 250 bayrak iki şehit çocuğu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edildi.
Tören boyunca Meclis binası üzerine Türk bayrağı yansıtıldı.


 

Son Güncelleme: 17.07.2017 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165