Uslu, Medet Ünlü’nün Ailesini Yalnız Bırakmadı

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çeçenistan Fahri Konsolosu merhum Medet Ünlü’nün Ankara 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada ailesi ve yakınlarını yalnız bırakmadı.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 18:00
 Uslu, Medet Ünlü’nün Ailesini Yalnız Bırakmadı


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çeçenistan Fahri Konsolosu merhum Medet Ünlü’nün Ankara 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada ailesi ve yakınlarını yalnız bırakmadı.

Kamuoyunda "Medet Ünlü" olarak tanınan Medet Önlü'nün, Mayıs 2013'te öldürülmesiyle ilgili davanın görülmesine Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Murat Aluç, Medet Önlü'nün eşi, kardeşi, çocukları ve yeğeni ile sanık ve Önlü ailesinin avukatları katıldı.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Yasemin Banu Aksoy, celse arasında verdiği sanık Aluç'un tasarlayarak öldürme suçundan "ağırlaştırılmış müebbet" ve "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması, davanın sürüncemede kalmaması için yakalanamayan sanıklar Ezbulatov ve Peltek hakkındaki dosyanın ayrılması, diğer sanıkların ise beraatlarına karar verilmesi yönündeki esas hakkında görüşünü tekrarladığını açıkladı.


İddianamede Önlü'nün katil zanlısı Aluç ile "azmettirici" Ezbulatov'u tanıştırarak, adam öldürmeye yardımla suçlanan tutuklu sanık Mehmet Akif Cömert ile Silivri Cezaevinden görüntülü sistem üzerinden bağlantı kuruldu.


Önlü ailesinin avukatı Erdal Doğan, olayın aydınlatılması yönünde çaba gösterdiklerini ifade etti. Katil ve ona yardım edenler bilinmesine rağmen, Ezbulatov'un 48 saat sonra havayoluyla Türkiye'den ayrıldığı, sanık Aluç'un da İstanbul'da olduğunu bildirmeleri üzerine yakalandığını anlatan Doğan, "Aluç'un yakalanmaması konusunda direnç olduğunu gördüklerini" savundu.


Mahkeme heyeti, tüm aramalara rağmen bulunamayan Ezbulatov ve Peltek hakkındaki dosyanın, davanın sürüncemede kalmaması için ayrılmasına, haklarındaki yokluğunda tutuklama kararlarının devamına karar verdi.


Aluç ve Cömert'in tutukluluğunun da devamını kararlaştıran heyet, sanık Aluç'a, esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Son Güncelleme: 02.05.2016 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165