Uslu, Müslüman Topluluklar Birliği Kongresinde

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi ESAM tarafından düzenlenecek, 25. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi, "İslam Dünyası: Meseleler ve Çözümler" temasıyla İstanbul’da yapılıyor.

26 Mayıs 2016 Perşembe 18:11
Uslu, Müslüman Topluluklar Birliği Kongresinde

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi ESAM tarafından düzenlenecek, 25. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi, "İslam Dünyası: Meseleler ve Çözümler" temasıyla İstanbul’da yapılıyor.

Yapılan açıklamaya göre, Kongreye Esam Başkanı Recai Kutan, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve çok sayıda davetli katıldı.

ESAM, 1992’de Yıldız Sarayı’nda ilki düzenlen kongreye ilişkin, "Erbakan hocamızın izinde sürdürdüğümüz ve "İslam Dünyası: Meseleler ve Çözümler" temasıyla 2016 yılında 25.’si icra edilen kongrede İslam aleminin içinde bulunduğu sıkıntılara çözüm üretecek önerilerin çıkması en önemli kazanım olacaktır." denildi.

Programda selamlama konuşması yapan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “1969 da ESAM'ı kuran merhum Erbakan hocamızı ve emeği geçenleri rahmet ve şükranla anıyorum. Darağacı ya da zindanlarda ağır bedel ödeyen baki hakikat davasının kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bugün coğrafyamızda otoriter-totaliter yönetimlerin, silahlı çatışmaların, terör saldırıların, doğal afetlerin ve iklim değişikliklerinin dahil olduğu onlarca krizle karşı karşıyayız. Sınırlar, mesafeler, tel örgüler bizi sorunlardan uzak tutmaya yeterli olmamalıdır. Son altı yıldır devam eden Suriye krizinde çok acı bir şekilde yaşıyoruz. Akdeniz’in azgın dalgalarında yuttuğu hayatlar, sahillere vuran masum çocuk bedenleri bize önemli mesajlar vermektedir ve insanlığımızı adeta suratımıza çarpmaktadır. 12 Milyon insanın yerinden edildiği 5 Milyon insanın çeşitli ülkelere dağıldığı Suriye’deki insani kriz karşısında birkaç komşu ülkenin dışında kimsenin iyi bir sınav verdiğini söyleyemeyiz. Artık bu konularda gelişmiş ülkeler başta olmak üzere herkesin sorumluluk üstlenmesi elbette şarttır. Maalesef bugün krizlere maruz kalan yüzbinlerce kişi imkan ve kaynak kıtlığından değil merhamet yoksunluğundan hayatını kaybetmektedir. Özellikle barış ve merhamet medeniyetinin varisleri olarak bizler sorumluluğumuzun elbette bilincindeyiz.  Müslümanlar aralarındaki problemleri çatışma ya da savaşla değil, barış ve kardeşlik hukuku ile çözmelidir. Ülkelerinden ne sebeple olursa olsun göç etmek zorunda kalan mültecilere el uzatılmalı, çözümüne katkı sağlanmalıdır. Dünyanın sadece yeni teknolojiye değil, merhamete ve iyiliğe de ihtiyacı var. Batılı ülkelerin ürettiği “İslamofobia” ve onun tetiklediği İslam karşıtı tutumlar dünya barışına gölge düşürmektedir. Uluslararası arenada oluşturulmaya çalışılan “her Müslüman potansiyel bir teröristtir” algısı asla kabul edilemez. 173 Ülkenin katıldığı İnsani Kriz Zirvesinin yapıldığı İstanbul’da bu defa ESAM'ın Uluslararası toplantı yapması önemlidir.” dedi.

Uslu okuduğu Merhum Erdem Beyazıt’ınşu dizeleri ile “Dallar meyveye dursun toprak tohuma dursun İnsan barışa dursun selama dursun zaman Sabır savaş zafer. Adım: MÜSLÜMAN” demişti. Buradaki sabır asla geri çekilmek değil. Mücadele etmektir. Bizde bu mücadeleden hiç vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

Son Güncelleme: 26.05.2016 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.