Uslu, Tarım Fuarı'nı gezdi

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Tarım Fuarı’nı gezdi.

27 Kasım 2015 Cuma 18:18
Uslu, Tarım Fuarı'nı gezdi

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Tarım Fuarı’nı gezdi.

Vali Ahmet Kara ve AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’nun eşlik ettiği ziyarette Milletvekili Salim Uslu, fuardaki stantları tek tek gezerek bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklama TBMM’deki Başkanlık Divanı üye sayısının artışı hakkında görüşleri sorulan Uslu, divan üyeliği sayısının her dönem inip çıktığını söyledi.

TBMM iç tüzüğünün 9.maddesine göre asgari rakamın 15 olduğunu hatırlatan Uslu, “15 rakamın üzeri partilerin gruplardaki milletvekili sayılarına göre aynı zamanda ihtiyaçlara göre danışma kurulu tarafından tavsiye olarak alınır. Genel kurulda 23’e çıkarılması yönünde karar verildi. Böylece bütün siyasi partiler meclis divanında temsil edilecekler. Ben daha azım az temsil ediliyorum, ben daha fazlayım daha fazla temsil edilmeliyim ilkesi yerine çoğulculuk ve katılımcılık ilkesi benimsendi ve her partinin divanda temsiline imkân sağlandı. Gerek kâtip üyelikleri, gerek divan başkanlığında, gerekse başkanvekilliğinde hemen her partinin asgari 1 veya 2 temsilcisi bulunuyor. Böyle olunca da çoğulculuk ve katılımcılık ilkesine uygun olarak demokratik bir süreç izlenmiş oldu. Genel kurul kabul etti. Ona göre 18 olan başkanlık divanı üye sayısı 23’e çıkmış oldu” dedi.

”Meclis Çorumlulara emanet” yönündeki söylemleri de değerlendiren Uslu, “Meclisin güvenliğinden sorumlu İdare Amiri benim. 2011 yılından bugüne İdare Amirliğim devam ediyor. Çorum Milletvekilimiz Tufan Köse de geçen dönem İdare Amiri oldu. Yine başka kâtip üye arkadaşımız var oda Çorumludur ancak Ankara milletvekili. Partilerin grup yöneticilerinden Çorumlu olanlar var. 

Çorumlular meclisin idaresinde. Demek ki demokrasi kültürü konusunda en gelişmiş il Çorum olduğu için Çorum’a emanet etmeyi uygun görüyorlar demokrasinin merkezini. Türkiye’de demokrasinin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. TBMM’nin de demokratik çoğulculuk kültürüne sahip olan barış kenti Çorum’a emanet etmek en doğrusu diye düşünmüş olabilirler” ifadelerini kullandı.

Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerilim hakkında da açıklamalarda bulunan Uslu, “Rusya ile son günlerde devam bazı sıkıntılarımız var. O sıkıntılar devletlerarası ilişkiler ve uluslararası hukuk ile bir şekilde yoluna girecektir. Savaşmak için insanın çok akıllı olmasına gerek yok. Akıl barış için lazım. 

Barışı kurmak, sürdürmek için lazım. O konuda Türkiye Cumhuriyeti devletimizde, hükümetimiz de gereken hassasiyetleri gösterecektir. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın açıklamaları var bu konuda. İşadamlarımız tacize uğramıştır. Orada 4 tane Çorumlu iş adamımızda dünden beri alıkonulmuştur. Dışişleri Bakanlığı ve Moskova büyükelçiliği aracılığıyla arkadaşlarımız hakkında gereken kolaylığın sağlanması, özgürlüklerine kavuşması konusunda girişimlerimiz sürdürülüyor. İş adamlarımızım yakın takibimizde. En kısa zamanda memleketlerine, eşlerine çocuklarına kavuşacaklar” dedi.

Son Güncelleme: 27.11.2015 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165