Uslu’dan güvenlik açıklaması

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, sabıka kaydı olan kişilerin...

15 Nisan 2014 Salı 20:08
 Uslu’dan güvenlik açıklaması


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri  Salim Uslu, sabıka kaydı olan kişilerin Meclis'e girmesini engellemek gibi bir görevlerinin bulunmadığını belirterek, "Hukuken de buna imkan yok. Eğer öyle olsa, Meclis'te sabıka kaydı olan birçok sayın milletvekili var" dedi.

Uslu, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Meclis'te güvenlik önlemlerine ilişkin daha önce kamuoyuna da yansıyan metnin grup başkanvekilleri ve idare amirlerinin bilgilerine sunularak imzaya açıldığını söyledi.  TBMM İdare Amiri, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in de metni imzalaması ile birlikte yeni önlemlerin sonuçlanmış olacağını ifade eden Uslu, bu konuda sözlü onayları aldıkları için de uygulamaya başladıklarını kaydetti.

Uslu, yapılan siyasi yorumlar olduğunu iddialar ve ithamların hukuki geçerliliği olmadığını belirterek, “Herkesin kendi siyasal pozisyonuna göre ürettiği görüşlerdir” dedi.

Söz konusu saldırganın Meclis'e planlı bir şekilde geldiğine yönelik iddiaların tamamen varsayımdan ibaret olduğunu kaydeden Uslu, “Bir veriye dayanmamaktadır. Çünkü bizim bilgisayar kayıtlarımıza göre bu kişinin herhangi bir şekilde daha önce Meclis'e girdiği vaki değildir. Nitekim buraya gelen herhangi birisinin, nereye gideceğini biliyor olması bir suç karinesi oluşturmaz. Sokakta gördüğünüz herhangi birine, sözgelimi bir trafik polisine sorsanız CHP'nin, AK Parti'nin, MHP'nin grup toplantılarının nerede yapılacağını pekala ifade edebilir. Bunun dışındaki iddialar, kuruntudan ibarettir." Dedi.

Meclis'e gelen bir kişinin "aranan şahıs" olup olmadığına yönelik tespitlerin yapıldığını ifade eden Uslu, bu tespitlerin daha ciddi, hızlı bir şekilde yapılmasını konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü'nden teknik destek aldıklarını vurguladı. Uslu, bu destekle birlikte, Meclis'e gelen bir ziyaretçinin aranıp aranmadığının bir kaç saniye içinde tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılabileceğini kaydetti.

Uslu, haklarında arama kararı olan kişilerin hiçbir şekilde Meclis'e giremediklerini belirterek, “Sabıkası olan şahısların Meclis'e girmesini engellemek bizim görevimiz değildir. TBMM halka açıktır ve hiçbir şekilde halka kapatılamaz. Buradan randevu almak şartıyla dileyen, dilediği milletvekili ile görüşebilir. Ya da bir davet almışsa gelip ilgili ile görüşüp sorunu çözebilir. Buna engel bir durum yok. Sadece bütün bu giriş çıkışların ziyaretçi trafiğinin kontrol altına alınması, düzene bağlanması için çaba vardır. Bu konuda da mesafe kat edilmiştir. Sayın Milletvekilleri burada alınan önlemler konusunda daha titiz, dikkatli, duyarlı davranmaları bizim işimizi de kolaylaştıracaktır. Sabıka, herkesin olabilir. Bu bir trafik cezası olabilir, vergisini ödemediğinden kaynaklanmış olabilir. Bunlardan dolayı eğer sicil kaydına işlenmiş bir suçu varsa, onlara engel olma şansımız yok. Hukuken de buna imkan yok. Eğer öyle olsa, Meclis'te sabıka kaydı olan birçok sayın milletvekili var." Diye konuştu.

Salim Uslu, yeni alınan güvenlik önlemleriyle birlikte, Meclis'e salı günleri 12 bine ulaşan ziyaretçi sayısının bugün 3 bin 500 olarak gerçekleştiğini dile getirerek, "Yani 12 binlerin konuşulduğu bir rakamdan 3 bin 500'e inilmesi, Meclis'te çalışma imkanlarının kolaylaşması bakımından önemlidir" şeklinde konuştu.






Son Güncelleme: 15.04.2014 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165