Uykusuz yola çıkmayın

Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Kurban Bayramı tatilinin...

30 Eylül 2014 Salı 16:11
 Uykusuz yola çıkmayın


Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Kurban Bayramı tatilinin 5 gün olmasının karayollarındaki araç yoğunluğun artıracağını bildirdi.


Bayram tatillerinde trafik kazalarının çoğunun arife günü ve dönüş yolunda yaşandığına dikkati çeken Şahin, il dışına gidecek vatandaşlara toplu taşıma araçlarını kullanmalarını önerdi. Önceki bayram dönemlerinde yaşanan kazalardan ders alınması ve sürücülerin trafikte azami derecede dikkatli olmaları gerektiğini belirten Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, ''Araç sürücüleri gidiş ve dönüş zamanlamasını iyi yapmalı, mümkünse tatillerini bir gün kısa tutarak özellikle dönüş yollarında çok dikkatli olmalı'' dedi.


YORGUN VE UYKUSUZ YOLA ÇIKMAYIN


Konuyla ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulunan Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, bayramlarda belli noktalarda araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 kat arttığını belirterek, “Yola 1-2 gün önceden trafiğin az olduğu saatlerde çıkılmalı. Yorgun ve uykusuz yola çıkmayın. Bayramlarda yoğunlaşan trafik kazaları hepimizi üzüyor. Ama trafik kurallarına uyma konusunda sıkıntı sürüyor” şeklinde konuştu. Şahin, bayramda şehirlerarası seyahate çıkacak sürücüleri de gidiş ve dönüş zamanlamasını iyi ayarlamaları konusunda uyardı.


EN İYİ SÜRÜCÜ KURALLARA UYANDIR


Yeni kazalara sebep olmamak için sürücülere büyük görevler düştüğünü ifade eden Tahsin Şahin, “Yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkmaya çalışın. Çünkü bayramlarda artan trafik kazaları herkesi derinden üzüyor. Bu acı bilançoya rağmen trafik kurallarına uyma konusunda yeterli hassasiyet gösterilmiyor. Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak durdurabilir ve azaltabiliriz. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayandır. İyi sürücü yol verir, yol gösterir ve hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez” ifadelerini kullandı.


BAYRAMLAŞMA 4. GÜN YAPILACAK


Şimdiden tüm Çorumluların, Şoförler ve Nakliyeciler Odası üyelerinin Kurban Bayramını en içten dileklerle kutlayan Tahsin Şahin, oda üyeleri ile bayramın 4. Günü Kamyon Garajında bayramlaşacaklarını bildirdi. Şahin, saat 11.00’da başlayacak bayramlaşma programına tüm Şoförler ve Nakliyeciler Odası üyelerini davet etti.









Son Güncelleme: 30.09.2014 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.