Üyük’te soğan tohumu tanıtımı

Çorum merkeze bağlı Üyük Köyü'nde dün 'Tarla Günü' etkinliği düzenlendi.

22 Ağustos 2014 Cuma 14:57
 Üyük’te soğan tohumu tanıtımı


Çorum merkeze bağlı Üyük Köyü'nde dün 'Tarla Günü' etkinliği düzenlendi.


Kut-San Tarımsal Pazarlama ile Ersev Tarım İşletmesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte Seminis tarafından geliştirilen 'Swale' adlı soğan tohumu tanıtıldı.


Tarla Günü etkinliğine Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yusuf Şahinbaş, Kut-San sahipleri İsmail Korkut ve Cem Tolga Korkut, Bölge Teknik Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Toksöz, Ziraat Mühendisi Ünal Budak, Satış Sorumlusu Osman Bilgin, Ersev Tarım İşletme sahipleri Hacı Sevcan ile Sinan Eryücel ile soğan üreticileri katıldı.


Programda konuşan Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Toksöz, Çorum'da ekilen Swale soğan tohumu hakkında bilgi verdi.


Yapılan sunumların ardından Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan tarlayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.


Tarla Günü etkinliği, programa katılanlara ikramda bulunulmasının ardından sona erdi.




Son Güncelleme: 22.08.2014 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.