Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları masaya yatırıldı

İl Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu dün Valilik binasında toplandı.

02 Nisan 2016 Cumartesi 09:47
 Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları masaya yatırıldı


İl Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu dün Valilik binasında toplandı.


Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen başkanlığında düzenlenen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantının açış konuşmasını yapan Ali Deniz Sürmen, uyuşturucu ile mücadele alanında yapılan işbirliğinin meyvelerini vermeye başladığını söyledi.


Uyuşturucu madde bağımlılığının birey ve toplum sağlığını tehdit eden önemli bir risk olduğunun altını çizen Sürmen, bu alanda alınması gereken tedbirler ve yürütülmesi gereken çalışmaların büyük önem taşıdığını vurguladı.


Kurul kararları doğrultusunda hayata geçirilen projelerde emeği geçenleri tebrik eden Vali Yardımcısı Sürmen, ortaya konan yol haritası çerçevesinde çalışmaların süreceği mesajını verdi.


Uyuşturucu ile mücadelede ailelerin karşılaştığı sıkıntılara da dikkat çeken Sürmen, çocukları zararlı madde bağımlısı olan anne-babalar için bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmalara ağırlık verilmesi talimatını verdi.


Çorum’un uyuşturucu ile mücadelede iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, “Madde bağımlılığının önlenmesi ve tedavisi alanında önemli mesafe kat ettik. Kurul kararları doğrultusunda bu hususta faydalı pek çok çalışmanın daha hayata geçmesini bekliyoruz” dedi.


MADDE BAĞIMLIĞININ ÇÖZÜM YOLU                       

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, madde bağımlılarının tedavi sürecinde izlenecek ‘İş Akış Şeması’ hakkında bilgiler verdi.

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Ahmet Barış, hazırladıkları şemanın içeriği hakkında bilgiler verdi.


Alo 191 Hattı’nın uyuşturucu ile mücadelenin ilk basamağını teşkil ettiğini belirten Barış, ailelerin ya da madde bağımlılarının söz konusu hattan randevu, tedavi süreci ve diğer konularda ücretsiz danışmanlık desteği alabileceğini kaydetti.


18 yaş altı madde bağımlılarının, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne yapılan bildirimler neticesinde ilgili sağlık kuruluşlarınca tedavi altına alındığını anlatan Dr. Barış, 18 yaş üstü madde bağımlılarının ise Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi bünyesindeki Madde Bağımlılığı Birimi, Aile Sağlığı Merkezleri, hastanelerdeki Psikiyatri Poliklinikleri ve AMATEM’e başvurabileceklerini bildirdi.


Madde bağımlılarının tedavi için gönüllü olma ya da olmama durumlarına göre izlenecek yoldan da bahseden Barış, kurul üyelerinin İş Akış Şeması’yla ilgili sorularını da cevapladı.


GENÇLERE YÖNELİK FAALİYETLER


Toplantıda, uyuşturucu ile mücadele kapsamında gençlere yönelik olarak düzenlenen önleyici tedbirler ele alındı.


Spor Uzmanı İsmail Şahan, Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi başta olmak üzere gençler için organize edilen faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.


Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Haşim Eğer’in de hazır bulunduğu toplantıda konuyla ilgili sunum yapan İsmail Şahan, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nde yürütülen faaliyetlere toplamda 1.218 gencin katıldığını açıkladı.


Gençleri toplumda daha etkin bir konuma taşımak için çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdiklerini belirten Şahan, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamındaki il içi ve il dışı gezilere 1.160 öğrencinin katıldığını kaydetti.


Düzenledikleri kamp faaliyetlerine 568 öğrencinin katıldığını anlatan Şahan, “2015 yılında gerçekleştirdiğimiz etkinliklere ise 1.946 genç katıldı” dedi.


DENETİMLİ SERBESTLİK ÇALIŞMALARI TANITILDI


Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün çalışmaları da tanıtıldı.


Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan Çetinkaya’nın da hazır bulunduğu toplantıda sunum yapan Denetimli Serbestlik Uzmanı Günalp Bağıröz, kurumsal faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.


Çorum’da toplam 1.400 kişinin denetimli serbestlik tedbirleri kapsamında takip edildiğini anlatan Günalp Bağıröz, yaklaşık 3 bin kişiye ise eğitim semineri verdiklerini söyledi.


Madde bağımlısı ve suça yönelmesi muhtemel toplam 40 gence bilgisayar kursu ve rehberlik hizmeti verdiklerini belirten Bağıröz, ‘Yarına El Ele Bağlan Projesi’ hakkında da açıklamalarda bulundu.


18-25 yaş arasında denetimli serbestlik altındaki madde bağımlısı gençler için hazırladıkları projenin detaylarını anlatan Bağıröz, “Risk altında bulunan genç bireylerde uyuşturucu madde kullanımını önlemek amacıyla hazırladığımız proje dahilinde uyuşturucu ile tanışmış genç bireylerde sosyal entegrasyonu sağladık. Hedef kitle ve nihai yararlanıcılara psiko-sosyal destek sağlayarak önemli kazanımlar elde ettik” dedi.


Aralık ayında sona eren proje dahilinde çalıştay, sportif faaliyetler, seminer çalışmaları, mesleki kurslar, tarihi ve kültürel geziler düzenlediklerini hatırlatan Bağıröz, hazırladıkları nihai raporu da kurul üyeleriyle paylaştı.


Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, hazırlanan çalışmalarda emeği geçenleri tebrik etti.

Son Güncelleme: 03.04.2016 23:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165