Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu dün toplandı.

25 Şubat 2016 Perşembe 10:01
 Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı


Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu dün toplandı.


Vali Yardımcısı Fikret Zaman başkanlığında düzenlenen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantının açış konuşmasını yapan Fikret Zaman, uyuşturucu ile mücadelede atılması gereken adımların toplum açısından büyük önem taşıdığını söyledi.


Madde bağımlılığının önlenmesi açısından çocuk ve gençlerin sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlere yönlendirilmelerini önemsediğini anlatan Zaman, bu husustaki çalışmaların teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.


Uyuşturucu bağımlılığı ile etkin mücadele için toplumun tüm kesimlerine sorumluluk düştüğünü vurgulayan Zaman, risk taşıyan yaş gruplarına yönelik faaliyetler yapılmasının yerinde olacağını ifade etti.


Uyuşturucu batağına düşenlerin topluma kazandırılması noktasında da yapılması gereken çalışmalar olduğuna işaret eden Vali Yardımcısı Zaman, katılımcıların konuyla ilgili görüşlerini de dinledi.


Uyuşturucu ile mücadelenin sadece kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülmesi düşüncesinin büyük bir yanılgı olduğunu vurgulayan Zaman, “Böyle hayati bir meselede toplumun tüm kesimlerine sorumluluk düşüyor” dedi.


Zaman, “Tedbir alınmazsa yarın hepimizin başına gelebilecek olan bu sosyal meseleye karşı işbirliği içinde mücadele şart. Bunun için emniyet ve sağlık ekiplerinin yanı sıra öğretmenden imam-hatiplere kadar herkes harekete geçmeli. Rehber Öğretmenler, okullardaki odalarında öğrenci beklememeli. Yarınlarımız olan çocuk ve gençlerin problemlerinin çözümü noktasında harekete geçmeliler. Problem oluştuktan sonra işlem yapmak yerine önleyici faaliyetlere ağırlık verilmeli. Bunun için rutinden kurtulmalı, sorumluluklarımızı yerine getirme konusunda gayret etmeliyiz. O nedenle uyuşturucu ile mücadelede koordinasyon çok önemli” diye konuştu.


KURUMLAR FAALİYETLERİNİ ANLATTI


Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM)’nde hasta kabulüne başlandığını açıkladı.


Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Ömer Sobacı, AMATEM’de alkol bağımlısı 4 hastanın yataklı tedavisinin sürdüğünü söyledi.


Toplantıda söz alan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, ‘Uyuşturucu ile Mücadele İl Aksiyon Planı’ hakkında bilgi verirken Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan Çetinkaya ise ‘Yarına El Ele Bağlan’ adlı proje kapsamında 3 Mart 2016 tarihinde düzenlemeyi planladıkları etkinlikten bahsetti.


MADDE BAĞIMLILIĞI ANKETİ YAPILDI


Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çorum’daki lise öğrencilerini içine alan bir anket çalışması yaptı.


Madde bağımlılığını konu alan anketle ilgili açıklamalarda bulunan Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Dt. Ferda Suiçmez, 2 bin 494 öğrencinin katıldığı araştırmanın raporlaştırılacağını kaydetti.


Ankete katılan öğrencilere, sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımına ilişkin sorular yöneltildiğini belirten Ferda Suiçmez, tütün mamulleri ile tanışma yaşının ilkokul çağına düştüğünü ifade etti.


Çorum nüfusun yaklaşık yüzde 10’unun 15-19 yaş arası ergenlerden oluştuğunu belirten Suiçmez, bugüne kadar ergenlerin riskli davranışlarını araştıran geniş kapsamlı bir araştırma yapılmadığını dile getirdi.


Anketle ilgili soruları da cevaplayan Suiçmez, “Bu nedenle Çorum Merkez ve ilçelerinde lise öğrenimi gören gençlerin kendileri tarafından ifade edilen sağlık durumları, riskli davranışları ve bu davranışların ortaya çıkmasına neden olan sosyal ve kişisel faktörler hakkında bilgi sahibi olabilmek, aynı zamanda gençlerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek üzere hazırlanacak programlarda öncelikleri tespit edebilmek amacıyla Müdürlüğümüzce kesitsel bir araştırma yapıldı” diye konuştu.


YEŞİLAY’DAN KURUL ÜYELERİNE BELGE


Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Temsilcisi Attila Alpay, Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Üyelerine takdir ve teşekkür belgesi verdi.


Tütün mamulleri kullanmayan üyelere takdir, sigarayı bırakan üyelere ise teşekkür belgesi takdim eden Attila Alpay, Yeşilay tarafından hazırlanan bilgilendirici ve bilinçlendirici broşürlerden de dağıttı.


Alpay, Koordinasyon Kurulu’na başkanlık eden Vali Yardımcısı Fikret Zaman’a da takdir belgesi verdi.

Son Güncelleme: 25.02.2016 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165