Uzmanından burun estetiği bilgisi

Çorum Özel Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Metin Çalışkan, gelişen teknolojinin burun estetiğinden...

19 Aralık 2014 Cuma 18:23
 Uzmanından burun estetiği bilgisi


Çorum Özel Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Metin Çalışkan, gelişen teknolojinin burun estetiğinden duyulan korku ve endişeleri yok ettiğini açıkladı.


Yaptığı yazılı basın açıklaması ile burun estetiği hakkında kamuoyunu bilgilendiren Opr. Dr. Metin Çalışkan, sağlık sorunları ya da estetik açıdan gerçekleştirilen ameliyatlarda ağrı ve sızı hissedilmediğini, en zor ameliyat olarak bilinen burun ameliyatının yeni yöntemler ve cerrahi tecrübeyle korkulan bir ameliyat olmaktan çıktığını dile getirdi.


Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Metin Çalışkan, yaptığı açıklamasında şunları kaydetti; “Burnunuzda doğuştan gelen bir deformasyon, nefes alma problemi, eğrilik (deviasyon), kaza ya da darbe sonrası şekil bozuklukları, yüzle uyumsuz ölçüler, burun ucunun yuvarlak, uzun, düşük, eğri olması, burnun geniş, kemerli olması gibi görünüm ve sağlık açısından ortaya çıkan sorunlar yüzünüzün güzelliğini ve sağlığınızı olumsuz etkileyebilmektedir. Yüz ifadenizi cansızlaştıran, bozan şekilsiz bir burun yapısı beğenilmeme duygusu ve özgüven problemine neden olmaktadır. Nefes alamıyorsanız ciddi uyku ve sağlık problemleriyle yüz yüzesinizi demektir. Bunun gibi daha birçok olumsuzlukları engellemek daha canlı, güzel, estetik bir buruna, dolayısıyla güzel bir yüz ifadesine kavuşarak hayatınıza yepyeni, canlı, enerji dolu, etkileyici bir pencere açabilirsiniz. Bütün bu sıraladığımız durumlar burun estetiği ameliyatıyla ortadan kaldırılıyor.


Burun estetiği genel anestezi altında yapılmaktadır. O nedenle ameliyat sırasında ağrı, sızı ya da acı hissedilmez. Burun estetiği ameliyatı Türkiye'de en çok yapılan ve en zor olan estetik ameliyattır ancak gelişen teknoloji, yeni yöntemler ve cerrahin tecrübesi ameliyat sırasında olmayan ağrının, ameliyat sonrasında da kısa süreli ve hafif atlatılır, bu nedenle hastaların  bu konuda endişelenmesine gerek yoktur.


Daha önceleri ameliyat sonrasında tampon uygulaması, ağrı ve hasta korkusunun başlıca nedenlerinden iken, ameliyat sonrasında oluşan ağrıların genellikle birkaç gün içinde kendini göstermekte, ancak ağrı kesicilerle ortadan kaldırılarak daha konforlu bir iyileşme dönemine geçiş sağlamaktadır. Modern tıb burun estetiği ameliyatında da riskleri minimuma indirdi. Ancak bu ameliyatların sonrasında da hâlâ göz çevresinde morluklar oluşmakta, bu morluklar 15 gün gibi sürede geçmektedir. Bunu sağlayan sebep ise doğru tekniğin, doğru ameliyat ile planlanarak, doğru cerrah tarafından uygulanmasındır.


Ameliyat sonrasında rahat nefes almanız için burna yerleştirdiğimiz splintler birkaç gün hastamızın burnunda kalarak olası doku yapışmasını engellemektedir. Ameliyattan sonraki ilk günlerde yere eğilip ağır bir şey kaldırmaktan, efor sarfettiren işler yapmaktan kaçınmanız gerekiyor. Burnunuzu darbelerden kesinlikle korumalısınız. İlk günlerde burun ucunun kalkık olması sizi endişelendirmesin. Bu, burundaki alçı tabakadan kaynaklanmaktadır. Alçı tabakayı bir haftada çıkarıyoruz. Sonrasında bir hafta kalacak ikinci bir alçı daha koyuyoruz, bu da bir hafta sonra alınıyor. Burun ucunuz zamanla ideal pozisyonuna gelecektir. Burnunuzdaki bantlar ve alçı 15 gün sonra çıkarılmaktadır. Spor yapan hastalarımız bir ay beklemek zorundadır. Gözlük kullanan hastalarımız en az bir yıl sonra tekrar gözlük takabiliyorlar. Bu sürede lens kullanmalarını tavsiye ediyoruz. İyileşme döneminin ilk evrelerinde mümkün olduğunca burun ve yüz kısmınızı güneşten korumalısınız.”



Son Güncelleme: 19.12.2014 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
inci yuncu 2015-05-21 10:28:38

Ben ücretini öğrenmek istiyorum ve korkuyorum 2 ci bir amaliyat gerektirirmi

Avatar
ümmühan bolat 2015-10-30 14:58:27

Bende burun amaliyatı olmak istiyorum ama korkuyorum aynaya bakınca moralim bozuluyor fotoğraf çekinmiyorum kendimi eve kapattim piskolojim bozuldu

Avatar
bahar güleç 2016-03-16 09:04:23

Aslaaa tavsiye etmem

Avatar
lale lale 2016-04-12 22:47:27

metin beye burun estetiği yaptırıp memnun olmayan var mı çok acil cevap yazarmısınız

Avatar
Selahattin çetin 2016-05-31 18:04:43

Ben burun estetigi olmak yaptırmak istiyorum burnum çok būyūk vede alay geçiliyorum...bana yardımcı olacak işinin erbabı bir doktor lazım bana...irtibat numaram:0542 390 95 35....yada 0535 859 36 72

Avatar
Ümran şakar 2017-03-30 23:31:17

Bende burnumdan hiç memnun değilim yaptırmak istiyorum fiyatı nedir

Avatar
Halil boran 2017-04-03 11:54:26

Bende burun estetiği ameliyatı olmak istiyorum ama dizelirmi

Avatar
Satı Eker 2017-07-11 13:08:30

bende burun ameliyatı olmak istiyorum fiyatı nedir

banner165