'Vakit kendi değerlerimize dönme vaktidir'

Çorum Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen Can veren pervaneler konulu konferans, bir gönül adamı olarak bilinen Avukat Hayati İnanç'la Çorumlu edebiyat sevdalılarını buluşturdu.

25 Şubat 2016 Perşembe 10:32
'Vakit kendi değerlerimize dönme vaktidir'

Çorum Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen Can veren pervaneler konulu konferans, bir gönül adamı olarak bilinen Avukat Hayati İnanç'la Çorumlu edebiyat sevdalılarını buluşturdu. Köklü bir medeniyetin mirasçıları olarak çalı dikenlerini bırakıp, gül fidanlarını sulamak gerektiğine işaret eden İnanç, "Ne acı ki ceddimizin sözlerini anlamaz olduk. Bu zulme dur demek için gençlerimiz Osmanlıca öğrenip, kütüphaneleri yol etsinler." dedi.

Devlet Tiyatro Salonu'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programın açılışını, Kent Konseyi Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan yaptı.

VAKİT KENDİ DEĞERLERİMİZE DÖNME VAKTİDİR

"Vakit kendi değerlerimize dönme vaktidir." diyerek, salonda bulunan gençlere, yeni ufuklar açacak programın başlangıcını yapan Candan, Osmanlı'dan sonra İngiltere eliyle yazılan yanlış tarihin, bu toprağın evlatlarını aslından uzak tuttuğunu hatırlatarak, silkinip kendi değerlerimize dönmenin vaktinin geldiğine işaret etti.

Tüm izleyicilerin baştan sona büyük bir muhabbet ve ilgiyle dinlediği söz ustası, gönül adamı Hayati İnanç, kendine has üslubuyla sürdürdüğü konferansında, Nabi'nin şiirleri başta olmak üzere, Divan Edebiyatı'nın ünlü isimlerini ve eserlerini gönüllere nakşetti.

"Ağızdan çıkan kulaktan döner, kalpten çıkan kalbe nakşeder." diyen İnanç, Divan Edebiyatı şairlerinin her birinin gönül eri, aşk sahibi, mütefekkir ve alim insanlardan oluştuğunu, o nedenle her sözlerinin kalbe dokunan bir yönü olduğunu aktardı.

Türk Milleti'nin atıldığı kuyudan çıkması gerektiğini de sözlerine ekleyen İnanç, "Kuyunun içindeyken bizi kim attı diye düşünmeye gerek yok. Önce çıkalım, sonra bizi kimin attığını bulup, onunla öyle hesaplaşalım. Bunun için evvela kuyudan çıkmaya çalışmalıyız. Bugün ceddimizin sözlerini anlayamıyorsak, anlamaya çalışmak için seferber olmalı ve tüm dünyayı hayran bırakan bu eserler üzerinden ceddimizin Allah'a olan aşkını, hayata olan bakışını, felsefesini ve edebini öğrenip geleceğe taşımalıyız." dedi.

Ünlü Şair Nabi'nin vefatının 304'üncü yılında, O'nu şiirleri ve dualarla yâd eden Hayati İnanç, alkış fırtınasının yaşandığı salonda, gençlere Osmanlıca öğrenmelerini öğütledi.

TURHAN CANDAN'A ÖZEL TEŞEKKÜR

Şiir tadında, muhabbet deryasına dönüşen gönül sofrasında uçuşan derin anlamlı sözlerle mest olan davetliler, kendisi de edebiyatçı olan Belediye Başkan yardımcısı Turhan Candan'a özel olarak teşekkür etti. Şehrin gençlerinin dimağına, geçmişten lezzetler ikram etmekle mahir olan Candan, bizzat ilgilendiği ve Çorum'a davet ederek, bir gönül adamını Çorumlular'la buluşturduğu için takdir ve teşekkür ifadelerine muhatap oldu.

Son Güncelleme: 25.02.2016 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.