Vali Ahmet Kara Norveç'te

Çorum Valisi Ahmet Kara Norveç’in Bergen şehrinde balıkçılık ve su ürünleri üretim merkezinde incelemelerde bulundu.

28 Mayıs 2016 Cumartesi 12:57
Vali Ahmet Kara Norveç'te

Çorum Valisi Ahmet Kara Norveç’in Bergen şehrinde balıkçılık ve su ürünleri üretim merkezinde incelemelerde bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, Vali Ahmet Kara İsveç’te katı atıkların bertarafı ve atıklardan enerji üretimi konusunda uzmanlaşmış Fortum Şirketi Tesislerinde incelemelerde bulunduktan sonra Ziyaret programının ikinci bölümünde Norveç’in başkenti Oslo üzerinden Norveç’in balıkçılık ve su ürünleri üretim merkezi olan Bergen şehri ziyaret etti.


İncelemelerde ayrıca Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin, Tokat Valisi Cevdet Can, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Amasya İl Genel Meclisi Üyesi Yücel Gümüş, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, Çorum İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hayrettin Şahin, Tokat İl Genel Meclis Üyeleri L. Daim Namlı, Salih Yıldırım, Mesut Er, Birlik Müdürü Yasemin Çoban ve Birlik Uzmanı Biyolog Esat Çilli yer aldı.


Geçtiğimiz Çarşamba günü dünya Atlantik Somonu üretim şirketleri arasında lider konumda olan ve Atlantik Somonu global talebin beşte birini karşılayan Marine Harvest ASA adlı şirketin genel merkezinde şirket temsilcisi Eivind Nævdal-Bolstad tarafından “Mavi Devrime Öncülük Etmek-Leading The Blue Revolution” adlı sunum gerçekleştirildi. Sunumda, şirkette 11700 kişinin çalıştığı, Türkiye dahil 24 ülkede temsilcilikleri bulunduğu, şirketin yıllık bilançosunun 28 milyar Norveç Kronu olduğu, dünyada 70 ülke pazarına sağlıklı, lezzetli ve çevresel standartlara uygun olarak üretilen  Atlantik somonu ihraç edildiği ve yılda toplam 420 000 ton balık üretildiği bilgiler verildiği belirtildi.


Sunumda değinilen önemli noktaları bizzat uygulamada görmek için günün ikinci kısmında ise Hardanger Akvasenter AS Atlantik somonu üretim çiftliği ziyaret edilerek, ziyaret sırasında Simen Storaas adlı tesis çalışanı ve rehberi eşliğinde tesisin fiyord içinde konumlanmış deniz kafesleri gezildi. Balıkların yemlenmesi, hasadı ve paketlenmesi yerinde gözlemlenerek incelendiği ifade edildi.

Son Güncelleme: 28.05.2016 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165