Vali Kılıç, Kızılırmak Havzası toplantısına katıldı

Vali Necmeddin Kılıç, Kızılırmak Havzası Havza Yönetim Heyeti Toplantısına katıldı.

25 Mayıs 2017 Perşembe 22:37
Vali Kılıç, Kızılırmak Havzası toplantısına katıldı

Vali Necmeddin Kılıç, Kızılırmak Havzası Havza Yönetim Heyeti Toplantısına katıldı.


Samsun Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sinop Valisi Harun İpek, Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz ve Çankırı Valisi Mesut Köse ile birlikte, toplantı öncesi Samsun Valisi İbrahim Şahin’i makamında ziyaret eden Vali Necmeddin Kılıç katıldı.


Valiler, Samsun Valiliği Şeref Defterini imzaladıktan sonra Valilik toplantı salonunda düzenlenen Kızılırmak Havzası Havza Yönetim Heyeti toplantısına katıldılar.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bu toplantımızda arkadaşlarımız birkaç sunum yapacaklar. Sunum yapacak olan arkadaşlarımızın zamanı iyi değerlendirip 15 dakikayı geçmemesini istirham ediyorum. Ben toplantımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


Samsun Valisi İbrahim Şahin’in konuşmasının ardından Samsun Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi Baş Mühendisi Murat Saraç ve Su Yönetimi Genel Birliğinden Selçuk Coşkun birer sunum gerçekleştirdiler. Daha sonra 24. Dönem Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, ‘Akarsu ve yüzeysel su kirliğinin insan ve yaban yaşamı sağlığına etkileri’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.


Sunumların ardından Vali Necmeddin Kılıç, Sinop Valisi Harun İpek, Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, Çankırı Valisi Mesut Köse ve Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır görüşlerini belirttiler.


Bütün katılımcılara teşekkür eden Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN toplantının sonunda yaptığı konuşmasında, “Çaresizseniz, Çare Sizsiniz’ diye bir söz vardır. Ben bu toplantı için Vali arkadaşlarımı aradım, arzu edenler katıldı. Katılamayan vali arkadaşlar katılamayacaklarını bildirdiler. Bir işe bir yerden başlamamız gerekiyor.


Çok küçük miktarlarla yol olsak bile her şekilde dokunmamız gerekiyor. Türkiye’nin yönetim şekli gereği burada da Valiler bu işe el atmazlarsa çok fazla mesafe alınacağı kanaatinde değilim. Şu anda biz tebliğin gücüyle hareket ediyoruz. Bu tebliğin daha üst sekmend veya daha güçlü bir yasal alt yapıyla güçlendirilmesi gerekiyor. O oluştuğunda başında ister vali olsun, ister müsteşar olsun veya isterseniz Devlet Su İşleri bölge müdürü olsun bunlar hallolur.

Hangi eforla veya ne kadar güçle biz bu işe katkı sağlayacaksak o kadar karşılığını alacağız veya alıyoruz. Yoksa konuşur gideriz. Arkadaşlar ilgi gösterdikleri kadar etki ederler. Ama mutlak suretle bir taraftan başlamamız gerekiyor. Yarın bir gün belki çok geç olacak. Ankara’dan bunun yasal bir alt yapıyla birinci mevzuattan desteklenmesi durumunda daha çok etki edeceğini düşünüyorum. Biz burada ne katkı sağlıyorsak emin olun o oluyor. Biz bu toplantılara elimizden geldiği kadarıyla katkı sağlayacağız. Katkısı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Toplantının sonunda Kızılırmak Havzası'nın bölünmesi veya bölünmemesiyle ilgili olarak bir oylama yapıldı. Yapılan oylamanın sonunda Kızılırmak Havzası Havza Yönetim Heyeti bölünmeme kararı aldı.


Toplantıya ayrıca, Kayseri Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar, Sivas Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Kırşehir Çiçekdağı Kaymakamı Ömer Faruk Duman, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

 

Son Güncelleme: 25.05.2017 23:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.