Vali Kılıç’tan çözüm istediler

Vali Necmeddin Kılıç, kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerinin basına bilgi vermesinin serbest yorum yapmasının yasak olduğunu söyledi.

13 Şubat 2017 Pazartesi 11:18
Vali Kılıç’tan çözüm istediler

Vali Necmeddin Kılıç, kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerinin basına bilgi vermesinin serbest yorum yapmasının yasak olduğunu söyledi.


Hazırladıkları haberler için kamu kurum ve kuruluşlarını ilgilendiren bilgilere erişmekte çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını belirten basın mensupları, çözüm için Vali Kılıç’tan destek istediler.


‘BASINA BİLGİ VERMEK SERBEST, YORUM YAPMAK YASAK’


Kamu yöneticilerinin halkı ilgilendiren hususlarda basın mensuplarına bilgi vermelerinin serbest olduğunu vurgulayan Kılıç, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün söz konusu sıkıntıların giderilmesinde anahtar rol üstlendiğini hatırlattı.


“Bilgi vermek serbest, demeç vermek yasak” diyen Kılıç, “Sunulan kamu hizmetleri hakkında basına bilgi verilmesinde herhangi bir sakınca yok. Ancak bu açıklamalarda yorum yapılmaması yani demeç şeklinde olmaması gerekiyor” dedi.


Kamu görevlilerinin mesleki alanda halkı bilgilendirmek amacıyla makale yazıp radyo ve televizyon programı yapabileceğini anlatan Kılıç, “Kamunun yaptığını halk duysun istiyoruz. Valiliğimize doğrudan bağlı 33 ayrı kamu kuruluşu var. Bu kuruluşlarımızın çalışmalarından, sundukları hizmetlerden halkımız haberdar olmalı. Bu kuruluşların idarecileri elbette basının talep ettiği bilgileri yorum yapmadan verebilirler. Biz de Valiliğimiz’in internet sitesinden bazı haberleri paylaşıyoruz” diye konuştu.


Son Güncelleme: 13.02.2017 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.