Vali’den engelli asansörü sözü; ‘Kars’ta yaptırdım, Çorum’da da yaptıracağım’

Vali Ahmet Kara, kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan engelli dernek yöneticilerine...

11 Kasım 2014 Salı 12:32
 Vali’den engelli asansörü sözü; ‘Kars’ta yaptırdım, Çorum’da da yaptıracağım’


Vali Ahmet Kara, kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan engelli dernek yöneticilerine engelli asansör sözü verdi. Ziyaretçilerini ikinci katta kabul eden Vali Kara, “Engelli tertibatı bu zamana kadar neden yapılmadı bilmiyorum fakat ben mahcubiyet duydum, kısa sürede Valilik binasına engelli asansörü yaptıracağım.” dedi.


Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut ve beraberindeki heyeti ikinci katta bulunan toplantı odasında karşılayan Vali Ahmet Kara, “Ne zaman isterseniz ben sizin ayağınıza gelmeye hazırım.” dediği engelli yöneticilerine karşı, asansör bulunmadığı için mahcup olduğunu anlatarak, Kars’ta görev yaptığı süre içerisinde, Valilik binasına engelli asansörü yaptırdığını, müze binasında bulunan merdiven asansörünü Valilik binasına da yaptıracağının sözünü verdi.


Herkesin engelli adayı olduğunu anlatan Vali Ahmet Kara, devlet olarak her yere erişilebilirliğin sağlanması gerektiğine inandığını, bazı konularda geç kalınmış olmasına karşın son yıllarda engellilik konusu başta olmak üzere pek çok konuda ciddi mesafeler alındığını dile getirdi.



Son Güncelleme: 11.11.2014 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165