Veda yemeği düzenlediler

İsmail Kakaç İlkokulu 4-A sınıfı velileri, öğretmenleri Muharrem Araz için veda yemeği düzenledi.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 09:16
 Veda yemeği düzenlediler


İsmail Kakaç İlkokulu 4-A sınıfı velileri, öğretmenleri Muharrem Araz için veda yemeği düzenledi.


4-A sınıfı öğrenci velileri 4 yıldır eğitim gördükleri ilkokuldan mezun olacak çocukları ve sınıf öğretmenleri  için unutamayacakları bir veda yemeği hazırladı. Aylar öncesinden başlayan hazırlıklar Güleryüz Restorandaki muhteşem yemek ve eğlence ile son buldu.



Programa başlamadan önce sınıf öğretmenleri Muharrem Araz, 1.  sınıftan  4. sınıfın geceye kadar  geçen zamanda çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan  sinevizyon gösterisi sundu. Gösteride en çok ilgiyi 1. Sınıfa ait fotoğraflar çekti. Öğrenciler kendilerinin küçüklük hallerini görünce oldukça şaşırdı.


Veda yemeğine öğrencilerden Saner Taha Dursun’un açış konuşmasıyla başlandı. Misafirlere kısa bir konuşma yapan Dursun, okula başladığı ilk gün ki duygu ve düşüncelerinden söz etti.



Barış Efe Yıldırım’ın babası Seydi Yıldırım’ın hazırlamış olduğu çocukların tamamından oluşan koro “Ordunun Dereleri “ adlı türküyü seslendirdi. Sırayla; Nisa, annesi  Gözdegül Zorlu ile Açelya, annesi Sümerya ve babası Mesut Çetinkaya ile Sudem, annesi  Melek Uysal ile ikizler İldem ile İdal, anneleri Nihal Alkan ile, Barış, babası Seydi Yıldırım  ile Yağmur, annesi Perihan Balaban ile sevilen türkülerden örnekler sundu. Müzik için verilen arada yine ilgiyle izlenen sinevizyon gösterisi yapıldı.


Bu organizasyonun yapılmasında da diğer veliler gibi büyük çabası olan sınıf veli temsilcisi Sevda Temiz kızı Nehir ile “Nar Tanesi” türküsünü devamında Bilim Sanat Merkezine de devam eden Kumsal ile annesi Eylem Kaya, “Taze Karlar Yağmış türküsünü söyledi. Koro hareketli parçaları seslendirirken konuklar alkışlarıyla tempo tuttu. Müziklerin tamamı büyük bir ilgiyle dinlenirken öğrencilerin anne veya babalarıyla birlikte türkü söylemeleri oldukça beğenildi.



Sahneye davet edilen sınıf öğretmenleri Muharrem Araz, “Böyle bir etkinliğin yapılmasında emek veren tüm velilerime teşekkür ederim. Eğitimin sacayağı gibi üçayağı vardır. Öğrenci, öğretmen ve velidir. Sayın velilerimiz dört yıl boyunca her konuda yanımızda oldunuz. Bu nedenle hepinize tek tek teşekkür ederim. Yılsonunda dağıtacağım mezuniyet yıllıklarına idareci ve öğretmen arkadaşlarımın sınıfımız hakkında yazdıklarımı okuduğumda sınıfımızın hem velilerdeki birlikteliği hem de öğrencilerimizin örnek davranışlarından söz ettiklerini gördüm. Dostluk, kardeşlik ve akademik başarılarının farkında olduklarını yazmışlar. Öğrencilerimin  ileride başarılı birer insan ve  tam bir doğa dostu olacaklarından eminin” dedi.


Usta öğretici Emine Özten’in çok kısa sürede hazırladığı ve yine sınıfın tamamının katıldığı halkoyunları gösterisi ayakta alkışlandı. Çocukların çok sevdiği pastayı, sınıf öğretmenleri Muharrem Araz, sınıf başkanı Ege  Kolbüken  ve sınıf veli temsilcisi Sevda Temiz birlikte kestiler.


Pasta töreninden sonra sınıf öğretmeni Muharrem Araz, mezuniyet yıllığının basılmasında örnek davranış göstererek sponsor olup maddi destek olanlar; Mesut- Sevda Dursun, Nevin- Ozan Akveran, Aynur- Mehmet Ciddi, Sevda- Hakan Temiz, Gözdegül- Erkan Zorlu, Nevin- Muharrem Araz, Perihan- İbrahim Balaban ve Sultan- Erkan Zorlu çiftlerine plaketlerini verdi.


Ayrıca Müziklerin hazırlanmasındaki özverili çalışmasıyla Seydi Yıldırım ile Halkoyunlarını hazırlayan Emine Özten’e de plaketleri verildi. 
Günün anısına öğretmenleri öğrencilere “Mezuniyet Belgesi” dağıttıktan sonra kep atma töreni gerçekleştirildi. Sınıf velileri sınıf öğretmenleri Muharrem Araz’a çocuklarına vermiş olduğu emeklerinden dolayı teşekkür amacıyla bir plaket sundular. Daha sonra müzik eşliğinde halaylar, türküler ve çeşitli oyunlarla ilerleyen saatlere kadar öğrenci ve veliler dört yılın yorgunluğunu atmaya çalıştılar.


Son Güncelleme: 29.05.2017 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.