Velipaşa Hanı eski ihtişamına kavuşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu özel gündemle Çorum’da toplandı.

26 Kasım 2015 Perşembe 11:03
Velipaşa Hanı eski ihtişamına kavuşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu özel gündemle Çorum’da toplandı.

Belediye Basın Birimi'nden yapılan açıklmaya göre, Çorum’un tarihi ve kültürel varlıkları ile ilgili konuları değerlendiren kurul üyelerine Çorum Belediyesi tarafından projesi yapılan tarihi Çorum Kalesi ilgili sunum yapıldı. Belediye teknik elemanları tarafından hazırlanan sunumlar kurul üyelerinin görüşlerine sunuldu. Ayrıca, kurulu üyelerine Velipaşa Hanı ile ilgili raporlar iletildi.

Yapılan toplantı hakkında görüşlerini bildiren kurul üyeleri Çorum Kalesi’nin Çorum ve ülkemiz için önemli olduğunu ve yaşatılması gereken bir kültür varlığı olduğunu belirterek “Çorum Belediyesi’nin özellikle Kültür ve Tabiat Varlıklarına karşı hassasiyetine çok teşekkür ediyoruz. Velipaşa Hanı ülkemizde bu özellikte eşine az rastlanan ahşap ağırlıklı yapılan çok önemli bir mimari değere sahip. Böyle bir projeyi hayata geçirmek gerçekten hiç de kolay değil. Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Külcü, vizyonu olan, çok çalışkan, tarihi mirasa sahip çıkan bir belediye başkanı. Belediye içerisinde iyi de bir teknik ekip oluşturmuş.

Tarihi eserlerin yeniden ayağa kaldırılması için gösterdikleri gayretler her türlü takdirin üzerindedir.” dediler.

ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞACAK

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapacakları çalışmalar sonrasında Velipaşa Hanı’nın eski ihtişamına kavuşacağını söyledi. Han’da yapacakları restorasyon çalışmaları sonrası Çorum’un ve Türkiye’nin turizmine önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Tarihi mirasa sahip çıkmak konusunda, hiç bir sorumluluktan kaçmıyoruz. Bu konuda kararlı adımlarla, Çorum'un tarihi miraslarını imar etmeye devam ediyoruz. İnşallah Çorum Kalesi ve Velipaşa Hanı’nda da kısa süre içerisinde çalışmalara başlayacağız. Kale ile ilgili hazırladığımız proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.

Velipaşa Hanı ile ilgili hazırladığımız projede ise sona geldik.Velipaşa Hanı'nı ecdadımızın emaneti olarak kabul edip, yarınlara taşımak üzere önemli bir adım attık. Aynı kararlı çalışmalarımız Kale ve Eski Polis Karakolu için de devam ediyor. Çorum'un turizmini âbâd edeceğiz.” dedi.

Arastada inceleme

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kurul üyelerine Ayakkabıcılar Arastası’nı da gezdirdi. Arastanın mimari özelliğine dönüştürülmesi ve aslına uygun hale getirilerek cazibe oluşturulması için düşüncelerini kurul üyelerine aktardı.

Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Hasan Coşkun ve oda üyeleri de kurul üyelerinin ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek hep birlikte arastanın daha yaşanabilir olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.







 

Son Güncelleme: 19.09.2019 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.