VETERİNERLİĞE ENGEL NE ?

Kuruluş kanunu 1992 yılında çıkan Çorum Veterinerlik Fakültesi’nin eğitim-öğretime neden açılmadığı merak konusu oluyor.

21 Ağustos 2017 Pazartesi 23:18
VETERİNERLİĞE ENGEL NE ?

MUSTAFA DEMİRER

Kuruluş kanunu 1992 yılında çıkan Çorum Veterinerlik Fakültesi’nin  eğitim-öğretime neden açılmadığı merak konusu oluyor.


Hatırlarsak, Çorum Veterinerlik Fakültesi 25 yıl önce Gazi Üniversitesi’ne bağlı olarak Çorum Veteriner Fakültesi adıyla kuruldu.



Hitit Üniversitesi 2006 yılından itibaren müstakil üniversite oldu. O günden bugüne ne kurucu rektör ne de iki dönemdir görevi sürdüren Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Veterinerlik Fakültesi’ni açmadı. Gerekçe olarak fakültenin yapılanması henüz tamamlanmadığından eğitim-öğretim verilemediği bilgisi paylaşıldı.


Sadece Alaca Avni Çelik MYO’da Veterinerlik Bölümü adı altında bir program hayata geçirildi.


Diyeceğim odur ki, üniversite kurulmadan önce de bölgenin en büyük hayvan pazarı Çorum’da kuruluyordu. Halen o potansiyel devam ediyor.


Yumurta üretiminde önemli bir konumdayız. Kanatlı,büyük ve küçükbaş hayvan envanterimiz gerek komşu iller gerekse kendi ölçeğimizdeki bir çok kentten çok daha iyi durumda.


Peki, şimdi biz Veterinerlik Fakültesi’ni niyeaçmıyoruz…?



Son Güncelleme: 25.08.2017 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2017-08-22 00:29:53

Rektörümüz Reha Metin Alkan'dan beklentimiz hayli yüksekti.her kesimle iyi geçinme özelliği ile Çorum'luyu kucaklamayı başardımı bilemiyorum fakat Hitit üniversitesini tercih edilen üniversiteler arasında ön sıralara çekmeyi başaramadı maalesef.Üniversiteyi tek kampüste toplayamadı.gerçi ortada hala bir kampüste yok.sürekli reklam sürekli reklam.Somut bişeyler yok ortada

Avatar
Ankaralı 2017-08-22 02:55:48

Sayın rektör bolca ziyaret siyasi Mesajlar medyada boy göstermek ve mevcut iktidarın ve Memur-Sen nin şube başkanı gibi ve sermayenin emrinde

Avatar
Angaralı 2017-08-22 02:58:59

Sayın rektör Çorum'un medarı iftarı‼️‼️‼️ Ahlatçı hayvancılık işine girince açacak emri bekliyo ağadan

Avatar
Bir bilen 2017-08-22 08:51:00

Rektöre sorumdur.
Geçen yıl Tıp fakültesi kaç binde aşıyordu?
Bu sene kaç binde aldı?
Öğrencileri Çorum'a getirmek değil mesele ünüversitenin çıtasını yükseltmek

Avatar
kampüs 2017-08-23 08:37:42

sadece bir kampüs olayını çözebilseydi bile görevini tamamladığında çoruma büyük bir miras bırakmış olacaktı ama çorumun kaderi bu

Avatar
mehmet 2017-08-23 11:39:41

başarının sırrı cesur olmaktır,kararlı olmaktır,dik durmaktır,felanca ne der filanca ne der diye planlama yaparsan herkesin gönlünü yapmaya çalışırsan,doğrunun değilde güçlünün yanında durmaya çalışırsan.senin işini başkası yönetmeye başlarsa sonuç bu olur.hesapsızca cesurca hareket edersen ancak bişeyler yapabilirsin aksi takdirde gün olur yaptıklarının ve yapmadıklarının hesabı sorulur elbet.

Avatar
ADEM 2018-02-15 08:58:49

Rektör gereksiz işlerle uğraşıyor. Meslek yüksek olkulları açıldı ilçelerde ne gereği var bunların. Konuşunca mangalda kül bırakmazlar istidama yönelik programlar açıyoruz derler ama veterlik ya da sağlık hizmetleri myo açılmaz. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu