Vogoşça Belediyesi'ne ziyaret

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Saraybosna'ya bağlı Vogoşça Belediyesi'ni ziyaret etti.

13 Kasım 2015 Cuma 15:24
 Vogoşça Belediyesi'ne ziyaret


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Saraybosna'ya bağlı Vogoşça Belediyesi'ni ziyaret etti.

 Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Vogoşça Belediye Başkanı Edin Smayiç'in daveti üzerine Belediyeyi ziyaret eden Başkan Külcü, Başkan Smayiç'ten Vogoşça hakkında bilgiler aldı.

 Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün ziyaretinden son derece memnun olduğunu belirten Vogoşça Belediye Başkanı Edin Smayiç, Vogoşça bölgesinin savaş öncesi tam bir sanayi bölgesi olduğunu, ülkenin en büyük sanayi kuruluşlarının bu bölgede olduğunu söyledi. Savaş sonrası birçok fabrikanın kullanılamaz hale geldiğini ve bölgenin de ekonomik olarak zayıfladığını vurgulayan Edin Smayiç, "Vogoşça, ortak yatırımcı için çok ideal bir bölge. Çorumlu ve Türk sanayicileri buraya yatırım yapmaya davet ediyoruz. Çorum'u kardeş belediye olarak görmekten memnuniyet duyarız." diye konuştu.

 
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de kendilerine gösterilen sevgiden oldukça duygulandıklarının belirterek, Vogoşça Belediye Başkanı Edin Smayiç'in heyecanının kendisini etkilediğini kaydetti.

 Türkiye'nin Bosna Hersek'e bakış açısının çok net olduğunun altını çizen Başkan Külcü, "Elimizdeki bütün imkanları kendileriyle paylaşmada hemfikiriz. Bu aynı zamanda Yeni Türkiye'nin de vizyonudur. Doğrudan ya da Yunus Emre Enstitüsü ya da TİKA gibi kuruluşlarla dünyanın her yerindeki insanlara ulaşıp onlara elimizi uzatıyoruz. Etnik, ırk ve millet ayrımı yapmıyoruz. Bizim gönlümüzde Bosna'nın çok özel bir yeri var. Türkiye, bu sevginin gereğini yapmaya devam edecektir." dedi. 

Son Güncelleme: 13.11.2015 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.