Yağmursuyu hattında sona gelindi

Çorum Belediyesi tarafından eski terminal ile inşaatı devam eden yeni hastane arasında yapımı devam ettirilen toplam 2 bin 700 metrelik yağmur suyu hattında son aşamaya gelindi.

20 Kasım 2015 Cuma 15:35
Yağmursuyu hattında sona gelindi

Çorum Belediyesi tarafından eski terminal ile inşaatı devam eden yeni hastane arasında yapımı devam ettirilen toplam 2 bin 700 metrelik yağmur suyu hattında son aşamaya gelindi. Başkan Külcü çalışmaları yerinde inceleyerek Başkan Yardımcısı Alper Zahir’den bilgi aldı.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Akşşemseddin Caddesi’nden başlayarak yeni hastane inşaatına kadar devam eden yağmur suyu tahliye şebekesinde sona yaklaşıldığını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “2009 yılında başlattığımız altyapı çalışmalarına şu anda Akşemseddin Caddesi’nde devam ediyoruz. 2300 metre uzunluğundaki bu hattın artık son 30 metresine geldik. Bundan sonra inşallah yoğun sağanak yağışlarda, şehrin doğusundan gelen yağmur sularının olumsuz etkilediği Akşemseddin Caddesi’nde araç trafiği de rahatlayacaktır. Bu hatta döşediğimiz 1400 mm’lik borularla inşallah bu sıkıntıya bir son vermiş olacağız. Yağmur suyu hattının belediyemize maliyeti 3 Milyon TL’dir.” dedi.


Göreve geldikleri 2009 yılına kadar Belediye tarihi boyunca sadece 22 km yağmur suyu hattı yapıldığını söyleyen Başkan Külcü, “Bunun şehrimize yetmesinin mümkün olmadığını gördük ve bunun üzerine 85 km yağmur suyu hattı ekledik. Biz Çorum’un bu problemini de çözmeye kararlıydık ve çözdük.” dedi.

 

Bilindiği üzere 2014 yılında da Çevre Yolundan Akşemseddin Caddesi-Hıdırlık Caddesi istikametine büyük bir isale hattı yapmıştı. Bu bölgelerin şehrimizin kodu en düşük noktaları olmasından dolayı sel oluşmaktaydı. Çalışmaların tamamlanması ile bölgeye iki yıl içerisinde 6 Milyon TL’lik yağmursu hattı yatırımı da yapılmış oldu.

 

Son Güncelleme: 20.11.2015 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.