Yahya Kemal’de 23 Nisan coşkusu

Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutladı.

27 Nisan 2017 Perşembe 20:46
Yahya Kemal’de 23 Nisan coşkusu

Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutladı.



Hava muhalefeti nedeni ile geçtiğimiz Çarşamba günü okul bahçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan programına okul müdürü, müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Müdür Yardımcısı Turgut Çağlayan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 1-E sınıfı öğrencisi Sıla Ercan, 23 Nisan adlı şiiri okunken, anasınıfı B şubesi öğrencileri Nimet Gümüş Kabadayı yönetiminde ‘Türkiyem’ şarkısı eşliğinde gösteriler sundu.



2-C sınıfı öğrencileri Eylül Duman ve Elanur Gencal 23 Nisan adlı şiiri seslendirdi. 1-B sınıfı öğrencileri ise Anadolu Ateşi’ adlı gösteri sundu. 1/A sınıfı öğrencilerinden Arda Kızılkaya, Gülem Yedek, Kıvanç Semih Öztekin, Tuana Tanem Aslan ve Nur Fuad öğretmenlerinin bugünün anlamı ve önemi adına kendileri için yazdığı ‘Biliyorum bugün 23 Nisan’ adlı şiiri, 2-C sınıfı öğrencisi Deniz Özbakar ise 23 nisan adlı şiiri okudu.



1-D sınıfı öğrencileri ise birbirinden güzel 23 Nisan şarkılarını seslendirdi. 3-B sınıfı öğrencisi Ali Ege Özdemir 23 nisan adlı şiiri okurken, 2-A sınıfı öğrencileri 23 Nisan oratoryosu, 1-F sınıfı öğrencileri de folklor gösterileri sundu.


BU ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİ
YARINIMIZ OLAN ÇOCUKLARDIR



Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu Müdür Yardımcısı Turgut Çağlayan, 23 Nisan 1920’nin ilk Büyük Millet Meclis’inin toplandığı gün olduğunu belirterek, 23 Nisan’ın, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gün olduğunu söyledi.

Çağlayan, “O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve Ulusal Kurtuluş Savaşımız bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Atatürk milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan etmiştir. Peki, niçin çocuklara armağan edilmiştir. Çünkü bu günün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri, yetişkinleri de bu günün çocuklarıdır” dedi. Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:



“Bu ülkenin gerçek sahipleri ancak yarınımız olan çocuklardır. Bu nedenle bizler de korumakla mükellef olduğumuz emanetimize gözümüz gibi bakmalı ve yarının yetişkinleri olan çocuklarımıza da bu bilinci şimdiden aşılayarak emaneti yarınlara taşımalıyız. Çocuklarımızı tarihini bilen ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur.



Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran düşünen; üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Bizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bugünleri kazandıran fedakar insanları, şehitlerimizi rahmetle anıyor, siz çocuklarımızın bayramını kutluyorum.”




Son Güncelleme: 28.04.2017 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.