Yanan ev kullanılamaz hale geldi

Osmancık’ta bir apartman dairesinin mutfağında çıkan yangın ev eşyalarını tamamen kullanılamaz hale getirdi.

07 Haziran 2014 Cumartesi 12:09
 Yanan ev kullanılamaz hale geldi


Osmancık’ta bir apartman dairesinin mutfağında çıkan yangın ev eşyalarını tamamen kullanılamaz hale getirdi.


Çorum’un Osmancık ilçesinde bir apartman dairesinin mutfağında çıkan yangın ev eşyalarını tamamen kullanılamaz hale getirirken apartmanla ilgili bir gerçekte ortaya çıktı.


Evde çıkan yangın o apartmanla ilgili bir acı gerçeği ortaya çıkardı. İtfaiye arka bölüme yanaşamadı. Merdiven kullanma ve oradan yangına müdahale imkanının olmadığı görüldü.


Edinilen bilgiye göre, saat 16.30 sularında Yazı Mahallesi Sadri Turan Caddesi no 14'deki apartmanın 3. katında bulanan Mehmet Çelik'e ait dairede, hava muhalefeti nedeniyle ilçede peş peşe defalarca elektrik kesilmesinin ardından evin mutfağında bulunan buzdolabından elektrik kontağından yangın çıktı.


Yangın için için yanarken evin içerisi isli dumanla doldu. Mutfak yangın nedeniyle aşırı ısınınca camlar patladı. Bu esnada camlardan çıkan dumanla birlikte yangın çıktığını gören vatandaşlar Osmancık Belediyesi İtfaiye Ekiplerine haber verdi.


Kısa sürede olay yerine gelerek oksijen tüpleri ile birlikte gaz maskeleri takarak yangına müdahale eden itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.


Yangın esnasında evde kimsenin bulunmaması olası bir can kaybını önledi. Yangının çıktığı apartmanda oturan komşular ile mahalle sakinleri büyük panik yaşadı. Bazı apartman sakinleri ise fenalık geçirdi. Olayda dikkate çeken en önemli hususun apartmanın arka tarafına itfaiyenin girememesi ve yangına oradan müdahale edememesiydi.


Yangın hortumları apartmanın merdiveninden yangın yerine ulaştırıldı. Bazı apartman sakini vatandaşlar tepkilerini dile getirerek "Ya en üst 5. katta yangın olsaydı veya içeride insanlar mahsur kalsaydı itfaiye nasıl merdiven uzatarak insanları kurtaracaktı" dediler.


Yetkililerin bu apartmandaki bu soruna bir an önce el atmalarını istediler. Şimdi bu olayda sadece yaklaşık 20 bin liralık hasar oluştuğunu belirten vatandaşlar ya can kaybı olsaydı insanlar tahliye edilemeseydi ne olacak tı? Demeden kendileri alamadılar.


Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi. Buna da şükür dediler. Çıkan yangın ile ilgili soruşturma devam ediyor.





Son Güncelleme: 07.06.2014 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165