'Yapılandırma fırsatı iyi değerlendirilmeli'

Defterdar Ali Sormaz, vergi yapılandırması ve bazı alacaklardan vazgeçilmesini öngören kanun hakkında...

31 Ekim 2014 Cuma 16:44
 'Yapılandırma fırsatı iyi değerlendirilmeli'


Defterdar Ali Sormaz, vergi yapılandırması ve bazı alacaklardan vazgeçilmesini öngören kanun hakkında, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyelerini bilgilendirdi. Son müracaat tarihi 1 Aralık’ta dolacak olan yapılandırmanın Çorum’da 100 binin üzerinde insanı ilgilendirdiğini açıklayan Sormaz, muhasebeci ve mali müşavirlerden, sahte ve yanıltıcı belge ile mücadele konusunda da destek istedi.


“Uzun vadeli menfaatlerin, kısa vadeli menfaatlere feda edilmemesi gerekir.” diyen Defterdar Sormaz, Türkiye’nin kendi mali ve ekonomik yapısını koruyabilmesi için iç finans kaynaklarına ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.


Vergi oranlarındaki yüksek miktarların, kayıt dışı ile mücadeleye verilecek destekle daha ödenebilir hal alacağının gözden kaçırılmaması gerektiğini anlatan Ali Sormaz, yapılandırmanın önemli bir fırsat olarak topluma aktarılması gerektiğini söyledi.


SMMMO Toplantı Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Vergi Dairesi Müdürvekili Halil Mat, torba yasa ile birlikte yürürlüğe giren kanunla ilgili teknik konuları masaya yatırdı.


Toplantıda 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanunla birlikte, 30 Nisan 2014 tarihi ve öncesi borçları kapsayan amme alacakları için yapılacak düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin 1 Aralık 2014 tarihine kadar müracaat etmesi gerektiği vurgulandı.


Vergi Daireleri'ne ve Belediyelere bulunan borçların yapılandırılması için yapılacak müracaatlarda., vergi daireleri tarafından tahsil edilen borçlar için vergi dairelerine, emlak, su ve atık su borçları olanların ise belediyelere müracaat etmeleri gerektiğini ifade edildi.


30 Nisan 2014 tarihi ve öncesini kapsayan vergiler ve cezaların 6-9-12 ve 18 eşit taksitler halinde yeniden yapılandırılabileceğini, faiz oranlarının Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) üzerinden hesaplanacağının açıkladığı toplantıda, Belediyeler ve Özel İdareler'in borçlarının 36 aya kadar taksit imkanı bulunduğu, normal son müracaat tarihi 30 Kasım 2014 olan uygulamanın, tatil gününe denk gelmesi nedeniyle 1 Aralık 2014 olduğu, yapılandırma sonunda ilk taksitin 31 Aralık 2014 tarihinde ödenmesi gerektiğini ve diğer eşit taksitlerin de 2'er aylık süreçlerde ödeneceği kaydedildi.  




Son Güncelleme: 31.10.2014 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.