Yapılandırma sohbeti

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Serbest Muhasebeciler ve...

19 Aralık 2014 Cuma 17:59
 Yapılandırma sohbeti


Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Muzaffer Yıldırım'a iade-i ziyarette bulundu. Görüşmede belediyenin son iki yıldır uygulamaya koyduğu tek sicil uygulaması ile yapılandırma hususunda bilgi alış-verişinde bulundu.


Tek sicil uygulamasının 1 Ocak 2015'ten itibaren zorunlu olacağını, herhangi bir işlem için belediyeye müracaat edenlerden önce sicil birleştirme işlemini yapmasını isteyeceklerini ifade eden Ahmet Yabacıoğlu, “Sicil birleştirme işlemi kısa bir sürede gerçekleştiriliyor. Sistemimizde bir kişiye ait birden fazla kayıt var. Bu nedenle borçların unutulması ve mükerrer ödemeler olabiliyor. Kiracılar ev sahiplerine borç bırakıp gidiyor. Tek sicil uygulaması ile bunların önüne geçilmiş olacak.” dedi.


Devlette bütün işlemlerin T.C kimlik numarası ile halledilebildiğine dikkat çeken Yabacıoğlu, "Şimdi bu kolaylığa belediye de dahil oldu. Belediyemizde de tek sicil sayesinde tüm işlemler T.C kimlik numarası ile yapılabilecek. Tek sicil ve borç yapılandırma hususunda odaya kayıtlı muhasebeci ve mali müşavirlerin bilgilendirilerek onların mükelleflerine iletmeleri hemşehrilerimizin biran önce işlemlerini gerçekleştirmelerini ve mağdur olmamaları için desteklerinizi istiyoruz." Diye konuştu.


Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Muzaffer Yıldırım ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek benzer sorunlarla kendilerinin de karşılaştığını söyledi. Borcu olmadığı halde aynı numara adına hem kendilerine hem de başka biri adına kayıt yapıldığını anlatan Yıldırım, "Sonuçta bu hata düzeltildi ama sizin anlattığınız tek sicil sayesinde bunlar ortadan kalkacak. Bizde de daha önce vergi numarası uygulaması vardı. O da karışıklığa sebep oluyordu. Sonra T.C kimlik numarası vergi numarası olarak da kullanılmaya başlandı. Rahat ettik." dedi.


Uygulama hakkında esnafı bilgilendirmek için internet üzerinden ve SMS yoluyla duyuru yapabileceklerini, müşterilerini tek sicil uygulamasına yönlendirebileceklerini vurğgulayan Yıldırım, gerekli katkıyı vereceklerini kaydetti.


Borç yapılandırması konusunda da açıklamalarda bulunan Yıldırım, hiçbir kurumun alacağından vazgeçmeyeceğini ve bu nedenle borç yapılandırmak isteyen vatandaşların kârlı çıkacağına dikkat çekti. Yıldırım, “Er ya da geç bu borçlar ödenecek. Af yok, faizin silinmesi söz konusu. Vatandaşlarımızın yapılandırmadan faydalanarak belediyeye olan borçlarını ödemeleri kendi menfaatinedir.” şeklinde konuştu.



Son Güncelleme: 19.12.2014 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.