Yargı'dan 2 imar planına iptal!

Eski terminal ile Kışla'nın bulunduğu alanı kapsayan imar planı değişikliği iptal!

03 Ağustos 2018 Cuma 00:56
Yargı'dan 2 imar planına iptal!

MUSTAFA DEMİRER

Eski Terminal imar planı değişikliği planı iptal edildi. Söz konusu alan Kışla’nın bulunduğu TOKİ Başkanlığı’nın konut yapacağı alanı da kapsıyor. Mahkeme kararına ilişkin tebligat dün ulaştı.

Avukat Teoman Şahin, Çorum’da yaşayan bir vatandaş statüsünde açtığı davada Çorum İdare Mahkemesi’nin 2017-864 esas ve 2018-639 karar sayılı kararıyla Çorum Belediyesi’nin Çepni Mahallesi 4555 ada 1 nolu parselle ilgili yaptığı nazım imar planı değişikliğini iptal ettiğini bildirdi.

Av. Teoman Şahin’in paylaştığı bilgiye göre, mahkemenin gerekçesinde ulaşım ve trafik düzenlemesinden, sosyal ve teknik alt yapı imkânlarına kadar, nüfus ve konut oranlamasından zorunluluk ve kamu yararına kadar pek çok hususu göz önüne alarak Belediye Başkanlığının yaptığı değişikliği kanuna ve hakkaniyete aykırı buldu.

Söz konusu iptal işleminin Milli Savunma Bakanlığı’ndan TOKİ Başkanlığına devredilen (Kışla) alanı da kapsıyor.

Mahkeme kararına ilişkin tebligat dün ulaşırken, Çorum Belediye Başkanlığı karara itiraz etti. Dosya Samsun Bölge İdare Mahkemesi’ne gidecek.

Bilindiği üzere Çorum Belediyesi mülkiyetindeki eski terminal alanı eski Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü döneminde bir alışveriş merkezi tarafından satın alınmış, konut ve ticaret merkezi işaretlenmişti.

TOKİ Başkanlığı’na devredilen Askeri Kışla alanı ise yine eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü döneminde konut imarına açılmıştı.

Son Güncelleme: 03.08.2018 01:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AA 2018-08-03 13:59:28

EŞREF HOCADAKİ YURDU GÖRMEYEN AVUKAT VE YARGI, AVM Yİ GÖLGELEYEN YAPIYA DUR DEDİ !!!

Avatar
Fx 2018-08-04 10:44:16

Bırakın artık her yerde konut. Bu ne doyumsuzluk görende zannedecek çorum un nüfusu olmuş milyon konut ihtiyacı had safhada toki bile yetiştiremiyor. Konut satılmıyor her yer boş. Artık bırakın konutu kentsel dönüşüme mevcudu yenilemeye bakın