Yarışma hakkında bilgi verdiler

Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şube Yönetimi, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret etti.

10 Kasım 2016 Perşembe 09:52
Yarışma hakkında bilgi verdiler

Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şube Yönetimi, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret etti.

AGD Şube Başkanı Bekir Uyanık, ziyaret sırasında bu yıl dördüncüsü yapılacak olan siyer-i nebi yarışması hakkında bilgi verdi.

Uyanık, “peygamber efendimizin hayatını bilen ve onu kendisine rehber edinen gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu maksatla bu yıl yarışmamız genişleterek orta okulları da yarışmaya dahil ettik. Liseli gençler Mustafa Soykök hocanın insanlığın saadeti için HZ. Muhammed SAS ve orta okullar için Mustafa Nuhoğlu Peygamberizin hayatı kitabından sınav olacaklar. İlçelerimiz dahil bütün lise ve ortaokullara ulaşmayı hedefliyoruz. Geçen yıl yarışmaya üç bin liseli genç başvuru yapmıştı, bu yıl en az iki katı olmasını bekliyoruz. Gençlerimiz başvurularını ‘EFENDİMİZİNİZİNDE.COM’ adresinden yapacaklar, son başvuru tarihi 4 Aralık, Sınavlar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yapılacak. Bununla ilgili gerekli bakanlık izinleri alındı. İlimizde yapılacak olan bu yarışma ile ilgili çalışmalarımızda İl milli Eğitim Müdürümüze verdik ve desteklerini talep ediyoruz’ dedi.

Daha sonra Şube Başkanı Bekir Uyanık, Siyer-i Nebi yarışmasında soruların çıkacağı ‘İnsanlığın Saadeti İçin Hz Muhammed SAS’ kitabını, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ e hediye etti.

Ziyarette AGD yurt müdürü Emrah Öztekin, genel merkez imam hatipler komisyonu teşkilat başkanı Mahmut Sami Koçak da hazır bulundu.

Son Güncelleme: 10.11.2016 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.